Trener Lokomotive

Čabraja ima velike probleme s kadrom: ‘Rijeka ima moć, ali i neke malo slabije točke’

Davor Petrović

Foto Igor Kralj PIXSELL

Foto Igor Kralj PIXSELL

Na nama je da to detektiramo i pokušamo iskoristiti, a istodobno moramo prikriti svoje slabosti - kaže Čabraja



ZAGREB – Lokomotiva današnju utakmicu s Rijekom dočekuje u velikim problemima zbog izostanaka, ali to nije ništa novo za Silvija Čabraju i njegove suradnike iz stručnog stožera s Kajzerice. Zapravo, moglo bi se reći da je to za njih još jedan običan dan u novoj sezoni koja im od početka donosi takve situacije. Danas se na popisu igrača koji ne konkuriraju za sučeljavanje s Rijekom nalaze kartonirani Denis Kolinger te ozlijeđeni Domagoj Antolić, Moreno Živković, Antonio Baždarić, Marko Pajač i Jon Mersinaj.


– Prije reprezentativne stanke pobijedili smo Goricu i bili smo na dobrom putu da se posložimo. Međutim, opet su nas stigli problemi s ozljedama. Takve stvari su sastavni dio nogometa i zato nema smisla jadikovati. Imamo dovoljno zdravih igrača da se kvalitetno suprotstavimo Rijeci – kaže Čabraja.


Budući da su Kolinger, Živković i Mersinaj trojica standardnih stopera, trener Lokomotive danas će morati slagati novu obranu. Opet, ni to nije ništa novo jer se u zadnja dva kola prije reprezentativne stanke Fran Karačić silom prilika preselio s desnog boka na stopersku poziciju koju će i danas pokrivati. Njegov partner u srcu obrane mogao bi biti Luka Dajčer.




– Vjerujem u svoju momčad i nadam se da ćemo protiv Rijeke odigrati dobru utakmicu. Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu ostvarili smo dvije pobjede u zadnja četiri kola i sada želimo nastaviti u tom pozitivnom ritmu. Imali smo dosta poraza, ali ne mogu reći da sam svaki put bio nezadovoljan našom igrom. Na primjer, u Kranjčevićevoj smo izgubili 0:1 od Šibenika, a bili smo dominantni cijelu utakmicu. Protiv Osijeka smo zabili dva gola koja je VAR poništio zbog zaleđa od nekoliko centimetara. Imam dovoljno razloga da sada vjerujem u pozitivan ishod utakmice s Rijekom – tumači šef struke s Kajzerice.


Iako će mnogi sugerirati da je nedavni remi u Koprivnici pokazao da Rijeka na gostovanjima nije goropadna kao kada igra na Rujevici, Čabraja tu tezu odbacuje.


– Momčad se ne može analizirati na temelju jedne utakmice. Istina, Slaven Belupu je u Koprivnici poništen čisti gol, ali ne treba zaboraviti da Toni Fruk na suprotnoj strani nije realizirao izrazitu priliku. Rijeka je prošle sezone dugo držala prvo mjesto i bila je ozbiljan kandidat za osvajanje naslova prvaka, ali u završnici joj je ponestalo daha. Prema tome, sada se ne mogu izvlačiti zaključci na temelju te utakmice u Koprivnici. Rijeka ima moć, ali kao i svaka druga momčad, ima i neke malo slabije točke. Na nama je da to detektiramo i pokušamo iskoristiti, a istodobno moramo prikriti svoje slabosti – zaključio je Čabraja.