Nakon razočaravajućeg poraza od Paragvaja, Brazil se doživio šok nakon što je Eduardo Vargas doveo domaću reprezentaciju u vodstvo lijepim udarcem glavom nakon ubačaja Felipea Loyole u drugoj minuti susreta.


Igor Jesus/Foto REUTERS

  Igor Jesus/Foto REUTERS


Čile je propustio prilike za povećanje vodstva, ali je Brazil uspio izjednačiti u sudačkoj nadoknadi na kraju prvog poluvremena pogotkom Igora Jesusa. Brazil je kontrolirao drugo poluvrijeme i na kraju utakmice došao do pobjede kada je Luiz Henrique zabio gol  s ruba kaznenog prostora i donio peterostrukim svjetskim prvacima tri prijeko potrebna boda.




Pobjeda je podigla Brazil na četvrto mjesto na ljestvici s 13 bodova, dva manje od trećeplasiranog Urugvaja i osam od vodeće Argentine.


Argentina je u četvrtak odigrala neriješeno 1-1 protiv Venezuele, a Lionel Messi, koji se vratio nakon ozljede, asistirao je Nicolasu Otamendiju u 13. minuti za vodstvo.


Međutim Venezuela je izjednačila je u drugom poluvremenu golom Josea Salomona Rondona i sada je sedma na ljestvici  s 11 bodova. Argentina je prva na ljestvici s 19 bodova i u utorak će se susresti s Bolivijom, dok Venezuela gostuje kod Paragvaja.


Bolivija je s 1-0 svladala Kolumbiju, a Ekvador je odigrao 0-0 s Paragvajem. Obje reprezentacije imaju po 12 bodova, ali Ekvador je peti, a Bolivija šesta.