Prva NL

Branič Opatije uoči današnjeg gostovanja u Vukovaru: “Idemo pružiti najbolje što možemo”

Ivan Volarić

Luka Marić/Foto A. KRIŽANEC

Luka Marić/Foto A. KRIŽANEC

Primamo malo golova, a uvijek nešto zabijemo. Nadamo se da ćemo tako i nastaviti - govori iskusni 37-godišnji branič Luka Marić



RIJEKA  Nogometaše Opatije danas od 16.30 sati (Maxsport 2) na stadionu u Borovom Naselju očekuje – derbi. I to ne bilo kakav! Prvoplasirana momčad SuperSport Prve NL, Vukovar, dočekuje drugoplasiranu Opatiju. Crno-bijeli putuju na noge jedinoj stopostotnoj momčadi s nizom od četiriju utakmica bez poraza, odnosno triju uzastopnih pobjeda. I saznanjem da nakon Vukovaraca (jedan primljeni pogodak) imaju najbolju obranu lige (tri primljena pogotka).


– To je zasluga cijele momčadi, obrana počinje od napadača. Svi se branimo, svi napadamo. Hvala Bogu, za sada nam dobro ide. Primamo malo golova, a uvijek nešto zabijemo. Nadamo se da ćemo tako i nastaviti – govori iskusni 37-godišnji branič Luka Marić, svojedobno oslonac trofejne momčadi Rijeke i kapetan momčadi koja je prije 11 godina u Stuttgartu ostvarila jedan od najvećih klupskih uspjeha. – Vukovar je dobra ekipa, a to pokazuje i ljestvica. Imaju pet od pet. Analizirali smo ih, čvrsta su ekipa i jasno je da nas očekuje čvrsta i borbena utakmica. Idemo pružiti najbolje što možemo pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.


Za razliku od ambicioznih Vukovaraca, u redovima Opatije se neće ništa bitnije promijeniti neovisno o ishodu tog susreta. Ciljevi zacrtani uoči početka sezone ostaju isti.




– Mi smo novaci u ligi i osnovni cilj je što prije osigurati ostanak. Prvenstvo je tek počelo i pred nama je još dugi put. No, jasno je da ćemo u Vukovaru odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku. U svakom slučaju nadamo se pozitivnom rezultatu – rekao je jedan od Istrijana u opatijskim redovima.


Vratar Andrej Prskalo je dobio udarac u list protiv Jaruna i njegov nastup je upitan. Ako bude potrebno, trener vratara Damir Knez, svojedobno vratar Rijeke i prvoligaškog Pomorca, ima u rukavu spremno rješenje – Nigerijca Davida Nwolokora. U konkurenciju se vraća i stoper Ivan Graf koji je odradio kartone. Već u subotu Opatijce čeka novi derbi. Na Kantridu stižu najbliži prvoligaški susjedi s Krimeje. Poslastica za igrače, ali i za gledatelje.



Tablice omogućuje Sofascore