Pretkolo Europske lige

Željko Sopić uoči susreta s Elfsborgom: Ulog je velik, a protivnik zahtjevan

Denis Frančišković

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Po mom subjektivnom mišljenju, a gledajući ždrijeb, to je po trenutačnoj formi, možda ne po imenu kluba i rejtingu, sigurno najteži protivnik od svih potencijalnih za prolazak dalje, kaže Sopić

RIJEKA  Nogometno ljeto na Rujevici nastavlja se Europom, igrači Rijeke sutra od 20 sati na svom travnjaku u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige ugošćuju švedski Elfsborg u trećem u nizu ovosezonskom domaćem ogledu. I očekivano ne kriju ambicije. Cilj je stvoriti kapital pred uzvrat u Borasu, u dvije utakmice preskočiti švedsku prepreku i osigurati minimalno igranje u skupini Konferencijske lige.


– Po mom subjektivnom mišljenju, a gledajući ždrijeb, to je po trenutačnoj formi, možda ne po imenu kluba i rejtingu, sigurno najteži protivnik od svih potencijalnih za prolazak dalje. Ulog je velik, znamo da nam prolaz donosi minimalno ulazak u Konferencijsku ligu – kaže trener Željko Sopić. – Spremni smo i očekujem rastrčanu Rijeku. Znam da je početak sezone, ali vjerujem da ćemo rasti uz utakmice u utakmicu.


Vratar Zlomislić od ranije vuče ozljedu (puknuće arkade), Obregon je pred odlaskom iz kluba, Komnen Andrić pred vratima u dolasku.


– Imamo još manjih problema sa Zlomislićem, vidjet ćemo što će biti sa šavovima. Goda je jedini koji nije u kadru zdravih, a što se tiče Obragona on je na godišnjem. Dolazak Andrića? Kad se realizira onda mogu razgovarati o tome. Razgovarao sam s dečkom, ali dok sve ne bude službeno glupo mi je o tome pričati.


Utakmicu je najavio i povratnik u sastav Veldin Hodža.


– Analizirali smo protvnika i čeka nas teška utakmica. Znamo da je riječ o dobroj momčadi, ali znamo i što nam nosi prolaz dalje. Dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo – kaže Hodža.


Ulaznice su još uvijek u prodaji, zapadna blagajna radi od 16 do 21 sat, te sutra od 16 sati, dok se stadion otvara u 18.30 sati.