Gabriel Rukavina

VIDEO Zabio je Istri 1961 poput Del Piera: “Pred Olimpiju i Osijek nam je trebalo nešto ovako”

Portal Novi list

Gabriel Rukavina/N. BLAGOJEVIĆ

Gabriel Rukavina/N. BLAGOJEVIĆ

Svima nam je ovo bila jako bitna utakmica, najprije zbog tri boda, a onda i s psihološke strane nakon dva malo lošija rezultata - rekao je strijelac vodećeg gola za Bijele u susjedskom derbiju



RIJEKA Gabriel Rukavina vjerojatno nije mogao poželjeti ljepši prvijenac u dresu Rijeke. Fruk mu je odigrao loptu na lijevoj strani gdje se otvorio puno prostora pa je Rukavina krenuo okomito prema golu, napao Iovua kojeg je slomio lažnjacima pa sjajno pogodio suprotni gornji kut nemoćnog Majkića. Rukavina je kasnije dodao i asistenciju za Ivanovića, a kroz cijeli nastup iskazao se dobrom partijom koja je obilovala lijepim potezima.


– Svima nam je ovo bila jako bitna utakmica, najprije zbog tri boda, a onda i s psihološke strane nakon dva malo lošija rezultata. Pred Olimpiju i Osijek nam je trebalo nešto ovako da se malo napunimo samopouzdanjem i mislim da smo to napravili na najbolji način, rekao je Rukavina.


Dok je Gabrielov otac Tomislav igrao u Serie A golovi poput njegovog prvijenca za Rijeku bili zaštitni znak Alessandra Del Piera.




– Gađao sam. Sto puta ne uđe, sada je ušlo. I Pašalić je sjajno pogodio pa je nakon toga sve bilo lakše.


Istra 1961 je stavljena “ad acta”, a sav fokus igrača i stožera Rijeke prebačen je na Olimpiju koja je u ovom trenutku najvažnija utakmica ove sezone.


– Nikome nije lagano doći na Rujevicu. Mislim da smo kvalitetnija momčad i to idemo pokazati u četvrtak – zaključio je Rukavina.