Transfer

Veldin Hodža potpisao za Rubin iz Kazanja. Evo koliko će Rijeka zaraditi od prodaje svojeg veznjaka

Denis Frančišković

Veldin Hodža/Foto PIXSELL

Veldin Hodža/Foto PIXSELL

Bit će to još jedna važna financijska injekcija kojom će Rijeka praktički zatvoriti svoj budžet nakon odlazaka Ivanovića, Labrovića, Pjace, Obregona i Krešića

RIJEKA Veldin Hodža novi je igrač Rubina iz Kazanja! Sukladno najavama, 21-godišnji riječki vezni igrač stavio je autogram na vjernost ruskom prvoligašu gdje je dočekan kao važno pojačanje, dok će klub s Rujevice u isto vrijeme na svoj konto uprihodovati blizu tri milijuna eura, nešto manje od njegove vrijednosti prema Transfermarktu (3.5). Bit će to još jedna važna financijska injekcija kojom će Rijeka praktički zatvoriti svoj budžet nakon odlazaka Ivanovića, Labrovića, Pjace, Obregona i Krešića.


Hodža je pravi izdanak Rijekine škole nogometa, igrao je za sve mlađe uzraste Bijelih, a nakon kaljenja u Orijentu i Hrvatskom dragovoljcu ustalio se u provoj momčadi Rijeke za koju je odigrao 93 jutakmice, zabio osam pogodaka uz tri asistencije. Uz to, standardni je U-21 reprezentativac Hrvatske za koju je nastupio 20 puta i zabio dva gola.


Hodžin odlazak klub nije dočekao nespreman, nedavno je angažirao Amera Gojaka na sličnoj poziciji, ali i inače Bijeli nemaju previše problema s veznom linijom koja je jači dio momčadi. Hodža je istina tu bio raznovrsniji s igrom u oba smjera, više je igrao na mjestu zadnjeg veznog, a kasnije prezentirao i kvalitete u ofenzivi veze. No, na Rujevici mogu biti generalno zadovoljni, malo iznenađenje je odlazak u Rusiju.