Navijač

Val emocija na 40. obljetnicu pobjede Rijeke nad Realom: Miroslav Radić sjetio se tih radosnih i nezaboravnih trenutaka

Portal Novi list



Sutra se obilježava točno četiri desetljeća od najveće pobjede Rijeke u svojoj povijesti. Te 1984. godine na Kantridi Rijeka je u povijesnoj utakmici šesnaestine finala Kupa UEFA svladala Real Madrid 3:1 golovima dvostrukog strijelca Adriana Fegica i Danka Matrljana.


U uzvratu u Madridu Real je pod čudnim okolnostima prošao dalje rezultatom 3:0 uz tri riječka isključenja – Desnica, Tičić, Milenković.


Ranije danas objavili smo razgovor našeg Igora Duvnjaka s Davorom Radmanovićem. Popularni Piranka bio je profinjeni riječki veznjak, odlični dribler i šuter vječito opasan po gol, prisjetio se tih legendarnih trenutaka utakmice s Real Madridom prije 40 godina. Tada je ušao s klupe i bio jedan od najboljih na terenu.




Legendarni Piranka uoči 40. obljetnice najveće utakmice Rijeke: “S Realom smo igrali ševu…”



– Ušao sam i nisam bio nimalo impresioniran. Nije bilo treme, igrali smo protiv Real Madrida i to nam je bilo O. K. Bili su velika ekipa i tome slično, ali mi nismo nikoga precijenili. Mi smo igrali kao da igramo s Čelikom ili Zvezdom.


Nije da nam je bio pritisak u stilu »dobit ćemo pet komada«. Ma kakvi, ušli smo u utakmicu i igrali. Skoblar je igrao te velike utakmice. »Što je dečki, idemo igrati«, to je ta njegova poruka. Sjetimo se samo naše igre. Mi nismo nabili niti jednu loptu, odigrali smo »ševu«. Ali nije tako bilo samo s njima, nego sa svakim tko nam je došao, prisjetio se Radmanović.


Potaknut tim člankom javio nam se dugogodišnji navijač Rijeke Miroslav Radić.



– Sjetio sam se tih radosnih i nezaboravnih trenutaka kada sam kao mladi student od zarade preko Student servisa kupio ulaznicu i gledao tu povijesnu utakmicu. Tempus fugit, ali bih volio kada bi se povijest ponovila i Rijeka zaigrala opet protiv Reala ili nekog protivnika toga ranga.


Pozdrav svim navijačima koji su tu utakmicu gledali kao i svima Vama u Novom listu od vašeg vjernog čitatelja Miroslava Radića, poručio je Radić.



S nama je podijelio fotografije ulaznice na tu kultnu utakmicu u Kupu UEFA s najslavnijim klubom koji se pojavio na travnjaku naše nezaboravne Kantride ne samo u proteklih pola stoljeća već uopće u povijesti riječkog nogometa.