Rujevičko okupljanje

Trener Rijeke uoči večerašnjeg početka priprema otkrio svoje želje i planove. Evo kakvi igrači Sopiću trebaju…

Zlatko Horvat

Željko Sopić / Foto Vedran Karuza

Željko Sopić / Foto Vedran Karuza

Riječani se neće pripremati u svojoj tradicionalnoj bazi u Kranjskoj Gori već sele u Schladming



RIJEKA  S prvim danom ljeta i uz sparinu Nogometaši Rijeke kreću u novu sezonu. Na večernjem treningu trener Željko Sopić očekuje 27 igrača. Na raspolaganju su vratari Martin Zlomislić, Aleksa Todorović, Matko Kramer (na probi), Bruno Bogojević, Franjo Ivanović, Toni Fruk, Dejan Petrovič, Niko Janković, Jorge Obregon, Momo Yansane, Marijan Čabraja, Niko Galešić, Bruno Goda, Lindon Selahi, Danilo Veiga, Ivan Smolčić, te povratnici s posudbi ili juniori Duje Dujmović, Silvio Ilinković, Andro Babić, Bruno Burčul, Niko Vučetić, Lovro Kitin, Roko Valinčić, Jakov Bilajac, Noel Jakac, Šimun Butić te Jakov Katuša koji je na probi. Stjepan Radeljić, Emmanuel Banda, Veldin Hodža, Nais Djouahra i Niko Gajzler priključit će se 25. lipnja, a reprezentativci Marko Pjaca i Marco Pašalić još kasnije.


– Vidjet ćemo kako će sve to završiti i kad će doći, no moramo im dati 10-15 dana da se odmore. Malo kasnije ćemo se ekipirati – kaže Željko Sopić, trener Rijeke. – Predviđeno je da do 8. srpnja radimo u Rijeci, kada odlazimo u Austriju, put Schladminga, gdje ćemo ostati deset dana i odigrati četiri prijateljske utakmice. Prve  dvije odigrat ćemo prije polaska u Austriju. Prvu utakmicu Europske lige igramo 25. srpnja, za pet tjedana. Imamo puno vremena, koji će brzo proći. Najvažnije je da se dobro spremimo i dobro igramo. Spremni smo na nove izazove. Morat ćemo ozbiljno krenuti i ozbiljno raditi, što bolje se spremiti jer nas očekuje jako naporna sezona. Ako Bog da, od 25. srpnja do početka rujna čeka nas 11 utakmica.


U odnosu na prošlu sezonu, u “kabini” više nije kapetan i reprezentativac Nediljko Labrović, koji je prešao u Augsburg.




– Kapetan Labrović je napravio jako dobar transfer u Augsburg i čestitao sam mu na tome. Mislim da je nakon tri godine zaslužio transfer, na kraju i Rijeka je zaradila lijep novac. Sretno mu bilo dalje u karijeri. Njegova zamjena? Svakako ćemo dovesti golmana koji će se boriti za poziciju sa Zlomislićem koji će imati malu prednost bez obzira tko došao. Ali to ne znači da će braniti prvu utakmicu. Mislim da je to sportski, pošteno i  jedino normalno.


Dosta je igrača stiglo s posudbe, priključeno je i dosta juniora. 


– Iskreno, neke dečke koji su bili na posudbi gledao sam samo na televiziji. Nisam ih mogao doživjeti uživo, ali sada ćemo ih priključiti, kao i četiri-pet najtalentiranijih juniora. Kako vrijeme bude odmicalo, tako ćemo smanjivati kadar. Optimum je 24 igrača plus 3 vratara. Ali juniori nikad ne smetaju. Oni će provesti veći dio priprema s nama.


Dogovorene su utakmice s Koprom (29. lipnja), Primorjem Ajdovščinom (6. srpnja) u Rijeci, te s Nyiregyhaza Spartacusiom (10. srpnja), Karlsruherom (13. sprnja) i RB Salzburgom (17. srpnja) u Austriji.


– Još igramo 18. srpnja, prije odlaska s priprema, kako bi svi dečki igrali po 90 minuta. Dogovorena je utakmica, ali nije dogovoren protivnik.


Schladming, domaćin čuvenog noćnog slaloma Svjetskog kupa skijaša, ugostit će Bijele umjesto još jednog skijališta – Kranjske Gore.


– S obzirom na protivnike, kvalitetu terena, odlučili smo se za Schladmig jer su se neki kapaciteti, u mjestu gdje je Rijeka prije odlazila, popunili prije vremena. Odlučili smo se za ono što je bilo pristupačno i po kvalitetu zadovoljavalo ono što nama treba.


Još su mogući odlasci, ali i dolasci.


– Ima želja i pozdrava… Pregovaramo s nekoliko igrača. EURO je sve to usporio, ali ono što nam treba je vratar i 2 stopera s obzirom na odlaske Dilavera i Mitrovića. A kapitalci uvijek dolaze pri kraju prijelaznog roka…