Presica na Rujevici

Trener Rijeke uoči Kranjčevićeve: “Lokosi su zaustavili naš zalet prema naslovu i to nam treba biti motiv”

Denis Frančišković

Radomir Đalović/V. KARUZA

Radomir Đalović/V. KARUZA

Očekujem da budemo pravi i da od prve minute idemo po pobjedu te da osvojimo tri boda - rekao je Đalović

RIJEKA Stanka je pomalo iscurila za nogometaše Rijeke, Bijeli će zajedno s Lokosima u petak u Kranjčevićevoj prvi otvoriti drugu četvrtinu prvenstva. Pogleda li ljestvica naoko sve je jasno, između drugoplasirane Rijeke i pretposljednje Lokomotive “provalija” je od jedanaest bodova. No, to u aktulanoj ligi koja pada kvalitetom ništa ne znači previše. Osjetili su to dobro igrači Radomira Đalovića i u Koprivnici kada su s “fenjerašom” Slaven Belupom remizirali u utakmici bez golova.


– Dva tjedna smo dobro radili i trenirali, spremali se za ovu utakmicu i ono što nas čeka u nastavku prvenstva. Imali smo određenih problema s ozlijeđenim igračima, danas smo prvi put kompletni na treningu nakon povratka reprezentativaca – kaže trener Đalović. – Čeka nas težak dvoboj, kao što se zna tamo smo i prošlo prvenstvo posustali kad smo bili u naletu za osvajanje naslova. Lokomotiva nas je zaustavila i to nam mora biti još veći motiv. I u Kupu smo imali tešku utakmicu. Očekujem da budemo pravi i da od prve minute idemo po pobjedu te da osvojimo tri boda.


Rijeka je u pripremama odigrala dvije prijateljske utakmice i pobijedila Halubjan (2:0) te Koper (4:1). Obećavajući su pogoci prinova Amera Gojaka i Stipe Perice u obje utakmice.


– Nismo bili kompletni, ali ta utakmica protiv Kopra može nam biti jedan putokaz. U petak još više moramo dolaziti u situacije za zabijanje pogotka.


Đalović je prokomentirao i lošije rezultate Lokomotive na otvaranju prvenstva.


– Oni imaju konstantu vođenja, trenera koji je dugo tamo, to je momčad spoj mladosti i iskustva. Tu su Čop, Leovac… kao iskusniji. Puno im je igrača otišlo i sigurno im treba malo vremena da se još bolje poslože. Pobijedili su Goricu u zadnjoj utakmici 2:0 i imaju kvalitetu – dodaje Đalović.