Oko sokolovo

Suđenje na Jadranskom derbiju bilo je na razini, ali Uremović je na kraju imao sreće…

Portal Novi list

Ante Čulina/V. KARUZA

Ante Čulina/V. KARUZA

Čuo sam mnogo prije utakmice mnoge na suđenje, no on je super odsudio - kazao je Slovenac Damir Skomina



RIJEKA Damir Skomina, ugledni slovenski sudac, prokomentirao je za Maxsport suđenje na Jadranskom derbiju. Generalna ocjena je da je Čulina odradio dobar posao, no Slovenac je ipak dao nekoliko savjeta hrvatskom kolegi.


– Utakmica je zahtijevala stalnu pozornost suca i mislim da mu je to uspjelo. Čuo sam mnogo prije utakmice mnoge na suđenje, no on je super odsudio. Nema se nitko što žaliti, posao je korektno odrađen. Možda ne kritika, nego uputa vezana za gard suca – rekao je Skomina i izdvojio naguravanje igrača istekom poluvremena.


– Iz ničega kreće rasprava. Jednostavno sudac ostaje pasivan i dolazi do naguravanja. Imamo 10 do 14 igrača koji raspravljaju i guraju se. Tu su upute UEFA-e jasne, kad se to dogodi, moraju biti dva kartona! Ne bih rekao da baš moraju i da je to srž problema, ali ako imaš uputu, ako ti je UEFA to dala, posluži se njome. Između Smolčića i Livaje sve je krenulo, ako si tamo, moraš gledati tko je inicijator.




Uremović je, tvrdi Skomina, u 53. minuti ispravno požutio, no pitanje je da li mu je to trebao biti drugi karton.


– Uremović je već i u prvom poluvremenu par puta dotrčavao do suca… Uputa je jasna, samo kapetan može razgovarati sa sucem. Uremović je hodao po tankoj liniji, danas je imao sreće da nije odmah bio kažnjen. Da još jednom ponovim. Dobro odsuđena utakmica. Čulina je sudac kojem nije potrebno da drži sve na sebi. Imaš jasne upute i drži se njih. Tada ćeš dobiti više poštovanja od igrača. Moraš pokazati gard – kazao je Skomina uz napomenu kako nema potrebe pričati o sucu nakon ovog derbija.