Stjepan Radeljić

Strijelac za Bijele u Kranjčevićevoj: “Nismo zadovoljni bodom. Škarice? Stvarno je odlično sjela”

Denis Frančišković

Toni Fruk i Stjepan Radeljić/Foto PIXSELL

Toni Fruk i Stjepan Radeljić/Foto PIXSELL

To je doslovno bio minimalni kontakt. Lopta nije ni promijenila smjer, niti je itko na terenu vidio tu situaciju. Za mene to nije bilo za jedanaesterac - rekao je Radeljić



ZAGREB  Na prvu loptu tri uzastopne utakmice bez poraza zvuče sasvim solidno. No, kada u tom nizu nema ni barem jedne pobjede, jasno je da takvo ostvarenje nije pretjerano bajno. Pogotovo kada se radi o klubu visoko postavljenih ambicija. Bodovni učinak od neriješena rezultata isti je kao onaj od jedne pobjede i dva poraza, a to ipak nije razina kakva se očekuje od Rijeke, pogotovo u dva ogleda s momčadima koje se nalaze na začelju SuperSport HNL-a.


Pri tome, doduše, svojevrsnu olakotnu okolnost predstavlja činenica da je jedan remi stigao u derbiju s Hajdukom (0:0) na Rujevici, a svi znaju da su na takvim utakmicama uvijek otvorene sve opcije. Preostala dva bila na gostovanjima kod Slaven Belupa (0:0) i Lokomotive (2:2), čiji tereni se ne mogu nazvati idealnima. Opet, klub koji se želi smatrati sudionikom bitke za naslov prvaka mora osvajati više bodova, bez obzira na okolnosti, čak i kada pruži manje od onoga što je Rijeka pokazala prošlog petka u Kranjčevićevoj.


Težak teren


Da ne bude zabune, ta izvedba nije bila besprijekorna. Štoviše, kroz prvih dvadeset minuta Rijeka nikako nije uspijevala spojiti niz dodavanja za organizirani dolazak pred gol Lokomotive. Nakon toga povela škaricama Stjepana Radeljića pa primila dva gola, iako je u tom razdoblju izgledala za nijansu bolje od suparnika. Završnica je, pak, donijela izjednačenje, dvije obećavajuće situacije i veliku priliku Nike Jankovića, koju je nogom obranio Zvonimir Šubarić.




– Sigurno je da nismo zadovoljni osvojenim bodom, ali što je, tu je. Realno, nismo dobro otvorili utakmicu, to nije bilo to od prve minute. Zabili smo taj gol za vodstvo i pokušali se dići, ali brzo smo ga i primili. Jednostavno, nismo mogli uspostaviti našu igru, što zbog teškog terena, što zbog toga jer nije išlo. Na kraju smo izjednačili u devedesetoj, a u nadoknadi smo imali neke prilike za preokret. Na kraju smo uzeli samo taj bod – objašnjava Radeljić.


Kao svaka druga utakmica, i ova je imala trenutke koje se može označiti ključnima za razvoj događaja. Prvi je svakako stigao u 27. minuti, u obliku gola Frana Karačića za izjednačenje.


– Brzih 1:1 je imalo veliko značenje. Lokomotiva tu nije stvorila ništa posebno, a stigla je do izjednačenja u roku dvije-tri minute. Bio je prekid, ispucali smo loptu na stranu i onda nam je čovjek nakon drugog prekida skočio u kaznenom prostoru i zabio gol. Nisu izradili neku akciju i izigrali nas, jednostavno smo skupo platili trenutak dekoncentracije na prekidu. Ne smijemo tako lako primati golove. Moramo vratiti našu obranu na razinu koju smo imali do sada – kaže strijelac vodećeg gola Rijeke.


Drugi sudbonosni trenutak je stigao u 65. minuti, kada Luka Vrbančić odapeo po golu sa sedamnaest metara. Lopta je fijuknula pokraj stative, igrači su odmah počeli hvatati svoje pozicije na terenu, a sudac Duje Strukan je pokazao da će Martinu Zlomisliću da vrati loptu u igru. Međutim, ubrzo su ga iz VAR sobe kontaktirali Mateo Erceg i Dario Kulušić. Nakon kraćeg razgovora, Strukan je otišao do ekrana smještenog uz teren, pogledao je snimku tog udarca i procijenio da je lopta dirala Redeljićevu ruku untar kaznenog prostora Rijeke. Bio je to jedanaesterac koji je Duje Čop pretvorio u vodstvo Lokomotive.


– To je doslovno bio minimalni kontakt. Lopta nije ni promijenila smjer, niti je itko na terenu vidio tu situaciju. Za mene to nije bilo za jedanaesterac. Međutim, dosuđen je i to moramo prihvatiti – govori Radeljić.


Nešto ne ide


Učinak od tri boda iz isto toliko kola ne bi trebao predstavljati razlog za oglašavanje uzbune, ali svakako navodi na razmišljanje. Zapravo, da su ambicije Rijeke manje, ne bi bilo razloga za nezadovoljstvo. Ovako je, pak, jasno da učinak nije na razini objektivnih mogućnosti momčadi.


– Nismo očekivali takve rezultate, da ćemo u tri uzastopna kola osvojiti samo tri boda. Mi uvijek idemo na pobjedu, ali nešto ne ide. Ne igramo kao ranije, kada smo neke utakmice lakoćom rješavali. Sigurno je da moramo popričati u svlačionici i što prije se oporaviti kako bismo se vratili na pobjedničke staze – tumači Radeljić, napominjući da vjeruje kako će se to dogoditi uskoro.


Za malu utjehu ostao mu je predivan gol za vodstvo Rijeke. Te škarice bile su izvedene besprijekorno, u najboljoj maniri prekaljenih napada iz liga Petice, onih čija se tržišna vrijednost izražava u desecima milijuna eura.


– U karijeri sam već zabio takav gol dok sam bio u Osijeku. No, to je bilo davno, na prijateljskoj utakmici. Zato mi je ovaj puno draži i ljepši. Jednostavno, kada sam vidio da lopta dolazi i odbija se od tla, nisam puno razmišljao. Potegnuo sam škarice i stvarno je odlično sjela – zaključuje Radeljić.