SuperSport HNL

S. BELUPO – RIJEKA 0:0 Igra se još pet minuta sudačke nadoknade

Portal Novi list

Toni Fruk/Foto PIXSELL

Toni Fruk/Foto PIXSELL

U 35. minuti sudac Zebec poništio je pogodak Slavenu



KOPRIVNICA Nogometaši Rijeke od 18.30 sati odradit će utakmicu 9. kola SuperSport HNL-a i gostovanje kod Slaven Belupa. Bijele na papiru čeka najlakša utakmica ove sezone. Koprivničani su posljednji na ljestvici uz tek jednu pobjedu u dosadašnjih osam odigranih kola. No, jasno je da upravo taj podatak nosi dodatni oprez za riječku momčad.


Slaven Belupo je prije dva kola pred svojim navijačima ostvario senzacionalnu pobjedu nad Dinamom (4:1) i pokazao da može biti itekako neugodan suparnik. Sve to sugerira da će Riječani imati puno težu prepreku na putu do pobjede vrijedne ostanka na čelu ljestvice nego što bi se to moglo zaključiti na temelju aktualnog poretka na ljestvici SuperSport HNL-a. Povrh svega ne treba smetnuti s uma da Rijeka nikada nije lako dolazila do bodova u Podravini, a nerijetko je to uspijevala zahvaljujući trenutku nadahnuća ponekog od svojih pojedinaca.


Trener Rijeke Radomir Đalović nema većih problema s kadrom što znači da će u Koprivnici moći izvesti najbolji mogući sastav.




Čekamo službene sastave.


Stigli su i službeni sastavi. Radomir Đalović napravio je dvije promjene. Braniča Nike Galešića nema ni na klupi, počinje na njegovom mjestu Ante Majstorović. Isto tako nakon dugo vremena u početnoj postavi se našao Lindon Selahi. Na klupi je završio Rukavina. Očito je Đalović odlučio malo zgusnuti sredinu terena s dva defanzivnija veznjaka, Petrovičem i Selahijem.



90. minuta: Igra se pet minuta sudačke nadoknade.


85. minuta: Rasplamsalo se u završnici, ni jedni,  ni drugi se ne mire s bodom.


83. minuta: Dolček je okončao domaću polukontru udarcem s vrha šesnaesterca, lopta je otišla preko gola.


82. minuta: Brojne promjene na obje strane još nisu donijele ništa konkretno.


60. minuta: Armada je izvela svoju tradicionalnu bakljadu u 60. minuti i nakratko prekinula utakmicu.


52. minuta: Lijepa akcija gostiju, Petrovič je povratnom loptom pronašao Jankovića, a ovaj udarcem sa sedam, osam metara poslao loptu visoko preko gola.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme u Koprivnici.


45+2 minute: Kraj prvoga poluvremena.


45+1 minuta: Dolčekov udarac s vrha šesnaesterca Zlomislić je zaustavio.


42. minuta: Velika prilika za Rijeku! Radeljić je gurnuo Fruka samoga ispred vratara Šuška. Domaćini su tražili zaleđe, ali situacija je bila čista. Fruk iz dva pokušaja nije uspio provući loptu u mrežu kraj dobro postavljenog vratara Slavena.


35. minuta: Kovačić je nadskočio Majstorovića i glavom zatresao mrežu nakon udarca iz kuta, ali sudac Zebec je, prije nego što je uputio udarac, prekinuo akciju i samim time poništio pogodak Slavena zbog prekršaja u napadu. Jasno domaćini su prilično burno reagirali.


27. minuta: Prvi udarac u okvir gola! Marco Pašalić je potegao s 30 metara iz slobodnog udaraca, a vratar Belupa uz dosta poteškoća zaustavio ovaj pokušaj.


23. minuta: Nema još prilika ili barem opasnijih udaraca prema vratima.


10. minuta: Slaven dosta visoko pritišće Riječane koji imaju problema sa iznošenjem lopte.


5. minuta: Janković je bio u dobroj poziciji nakon prodora Smolčića, ali je promašio loptu.


1.minuta: Počela je utakmica u Koprivnici.


———————————————————————————————-


S. BELUPO – RIJEKA  0:0


Stadion »Ivan Kušek Apaš«. Gledatelja: . Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelci: . Žuti karton: Janković (Rijeka), Agbekpornu, Nestorovski (Slaven Belupo).


SL. BELUPO: Sušak, Bosec, Božić, Kovačić, Lučić, Agbekpornu (od 78′ Jelić Balta), Crepulja, Grgić (od 78′ Jagušić), Liber (od 70′ Čubelić), Dolček, Nestorovski (od 85′ Martinović).


RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Majstorović, Radeljić, Devetak, Petrovič, Selahi (od 78′ Gojak), Pašalić (od 74′ Bogojević), Fruk, Janković (od 74′ Rukavina), Andrić (od 67′ Perica).



Tablice omogućuje Sofascore