Adriano Fegic

Rijekina legenda napustila je stadion na poluvremenu utakmice: “Sramota je što su igrači pokazali”

Igor Duvnjak

- Ivan Smolčić, Mladen Devetak, Stjepan Radeljić i Niko Janković/V. KARUZA

- Ivan Smolčić, Mladen Devetak, Stjepan Radeljić i Niko Janković/V. KARUZA

Kako su mogli pristupiti ovako jednoj važnoj utakmici? Išli su terenom kao nekakvi manekeni, šetanjem ne možeš daleko - rekao je strijelac protiv Reala



RIJEKA Slavni Fant Rijeke Adriano Fegic, Slovenac je koji je na ljubljanskim tribinama svim srcem navijao za Rijeku u kojoj je ostavio nezaboravni trag. Slavni »Krojf iz Ajdovščice« je u najavi za naš list poručio da je srcem uz Rijeku iako je Slovenac.


– Sramota je ovo što je Rijeka pokazala u Ljubljani, nisam dugo izdržao, otišao sam razočaran na poluvremenu – poručio je Fegic. – Kako su mogli pristupiti ovako jednoj važnoj utakmici? Išli su terenom kao nekakvi manekeni, šetanjem ne možeš daleko. O igri u obrani ne treba previše pričati, golovi su primani samo tako, recimo jedan kada su se tako postavili kao da nitko nikoga ne čuva. Ne mogu to razumjeti, kako je moguć takav ulazak u utakmicu igranom pred puno gledatelja i odnos prema onima koji su odvojili novac i došli ovdje navijati za njih. Pored njih su ovi Olimpijini igrači ispadali kao nekakva čuda od nogometaša. Nešto nevjerojatno. Pritom su si Rijekini dečki sami sebi najviše naštetili, uspjeh u Europi koristio bi i klubu, ali i njima samima. Sjećam se, nakon one pobjede i golova Realu koliko je bilo zainteresiranih, pljuštale su ponude, bilo je čak petnaestak klubova, ali Joško Skoblar nije htio da tada odem. Ovi sada su si pak samo naštetili. Sramota je ovo što su pokazali, trebalo bi ih kazniti.