SuperSport Prva NL

FOTO RIJEKA – VARAŽDIN 1:1 Bijeli nisu uspjeli svladati Varaždince, upisali su i četvrti uzastopni remi

Portal Novi list

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Bijeli su posljednju pobjedu ostvarili 22. rujna protiv Šibenika, nakon toga su remizirali protiv Hajduka, Slaven Belupa, Lokomotive i sada Varaždina



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 18.30 sati na Rujevici dočekuju neugodne Varaždince pod svojevrsnim imperativom pobjede. Bijeli su serijom remija ispustili prvo mjesto, Hajduk je stekao četiri boda prednosti. Sve to jasno nosi sobom obvezu povratka pobjedama.


Trener Radomir Đalović  prvi se put susreće s ozljedama kao ozbiljnijim problemom u sastavljanju udarne postave. Pritom strši potencijalni problem prvog napadača. Sve ovisi o oporavku Komnena Andrića i Stipe Perice.


Andrić je protiv Bednje zadobio lakši potres mozga, dok Perica ima problem s leđimaa. Medicinska služba donijet će konačnu odluku, a ne bude li spreman jedan od njih dvojice, u vatru će Dominik Dogan.


Foto galerija: SuperSport HNL: Rijeka - Varaždin Foto: Marko Gracin




Ivan Smolčić također je napustio igru uoči poluvremena na Kup utakmici i ima problema s mišićem, dok se ozljeda vrata čuvara mreže Josipa Posavca protegla i pitanje je kad će se vratiti u konkurenciju. Pričuvni vratar bit će, kao i u Kranjčevićevoj, Domagoj Ivan Marić, junior Bijelih.


Od ranije je ozlijeđen krilni napadač Nais Djouahra.


Čekamo službene sastave.


Stigli su sastavi. Ima dosta promjena u momčadi Rijeke. Đalović se odlučio za tri klasična stopera u zadnjoj liniji. Galešića, Radeljića i Majstorovića. Nema Bogojevića i Devetka, lijevo će Čabraja. Treba vidjeti da li će se trener Rijeke odlučiti za raspored s trojicom braniča pa će u tom slučaju Čabraja na lijevi bok ili će netko od stopera zauzeti mjesto desnog beka u zadnjoj liniji s četiri braniča. Nema ni Selahija umjesto kojega počinje Petrovič.  U vršku napada počinje Dogan, Andrića nema ni na klupi.



90+6 minuta: Završila je utakmica na Rujevici. Rijeka je upisala i četvrti uzastopni prvenstveni remi. Bijeli su posljednju pobjedu ostvarili 22. rujna protiv Šibenika, nakon toga su remizirali protiv Hajduka, Slaven Belupa, Lokomotive i Varaždina.


90. minuta: Igra se još šest minuta sudačke nadoknade.


84. minuta: Perica i Ba su ostali ležati na travnjaku nakon sudara glavama.


81. minuta: Čabraja je ubacio s lijevoga boka, a Smolčić glavom poslao loptu kraj gola s vrha peterca.


77. minuta: Obećavajuća akcija Rijeke završila je Jankovićevim ubačajem koji je prošao između Gojaka i Perice.


65. minuta: Velika prilika za Pericu nakon izgubljene lopte Šege na vrhu vlastitog kaznenog prostora, ali napadač Rijeke je loše reagirao.


57. minuta: Pašalić je prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu za Pericu čiju povratnu loptu je u odsutnom trenutku  u korner odbio Ba.


54. minuta: Prva riječka prijetnja u nastavku. Pašalić je izveo slobodan udarac gotov s pozicije kornera, a Janković dočekao loptu na prvoj vratnici i poslao je kraj gola.


52. minuta: Alić je s 30 metara poslao bombu, a Zlomislić odbio loptu.


46. minuta: Tek što se krenulo s centra Janković je oprobao svoj udarac i poslao loptu kraj gola.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme, Đalović je uveo Smolčića, Pericu i Selahija. Izašli su Dogan, Radeljić i Petrovič. Smolčić je ušao na poziciju desnog beka, a Galešić se vratio na mjesto stopera.


Foto M. GRACIN


45+2 minute: Kraj prvoga poluvremena.


40. minuta: Varaždinci su se osokolili nakon izjednačenja, Rijeka je ostala bez prave reakcije. Trener Đalović je podigao nekoliko igrača s klupe za pričuve.


GOL!!! Šego je u 31. minuti iskoristio kazneni udarac za 1:1.


29. minuta: Sudac Dadić je pokazao na bijelu točku zbog igranja rukom igrača Rijeke. Šego je prošao dvojicu igrača Rijeke na ulasku u kazneni prostor, a onda opalio po lopti koja je udarila u koljeno i ruku Petroviča. Iz VAR sobe stigla je potvrda Dadićeve odluke.


25. minuta: Čabraja je potegao po lopti s 25 metara, a vratar Zelenika odbio udarac.  Rijeka je u nastavku akcije zaradila prvi korner na utakmici.


GOL!!! Galešić je doveo Rijeku u vodstvo u 14. minuti. Toni Fruk je odigrao povratnu loptu, netko od braniča Varaždinaca skrenuo loptu na koju je natrčao branič Rijeke i ljevicom pogodio bliži kut za 1:0.


13. minuta: Poldrugač je nakratko pobjegao riječkoj obrani, no sustigao ga je Majstorović, a Varaždinci tražili prekršaj kojega nije bilo.


10. minuta: Nema golova na Rujevici, igra se obostrano otvoreno, ali bez opasnijih pokušaja.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici. Galešić je ipak desni bek u zadnjoj liniji s četiri braniča.


—————————————————————————————————————————-


RIJEKA – VARAŽDIN 1:1


Stadion Rujevica. Gledatelja:  3827. Sudac: Toni Dadić (Zagreb). Strijelci: 1:0 Galešić (14′), 1:1 Šego (31′-11m). Žuti kartoni: Majstorović (Rijeka), Maglica, Marina (Varaždin).


RIJEKA: Zlomislić, Čabraja (od 81′ Butić), Galešić, Radeljić (od 46′ Smolčić), Majstorović, Petrovič (od 46′ Selahi), Pašalić, Fruk, Janković, Rukavina (od 62′ Gojak), Dogan (od 46′ Perica).


VARAŽDIN: Zelenika, Maglica, Nekić, Ba, Latković (od 74′ Škaričić), Marina, Alić (od 89′ Tepšić), Mitrovski, Mamić, Šego, Poldrugač (od 70′ Dabro).



Tablice omogućuje Sofascore