Gorica vs. Rijeka

Rijeka ide u Veliku Goricu po prvo mjesto: “Za pobjedu nam treba isti pristup kao protiv Dinama”

Denis Frančišković

- Niko Galešić slavili pogodak Veldina Hodže protiv Modrih kraj Sandra Kulenovića/Foto PIXSELL

- Niko Galešić slavili pogodak Veldina Hodže protiv Modrih kraj Sandra Kulenovića/Foto PIXSELL

Stvarno smo jako dobro trenirali i nismo se štedjeli. Stanka je došla u pravo vrijeme, a naš cilj je pobjeda za što nam je potreban isti pristup kao protiv Dinama - kaže Niko Galešić



RIJEKA   Nogometaši Rijeke večeras u Turopolju otvaraju novo poglavlje. Iza riječkog kluba sumorni su europski dani prožeti potopom u Ljubljani, potom i teškim sankcijama UEFA-e. Sve su donekle ublažili remi protiv Dinama, kad su mnogi bili mišljenja da Bijele čeka još jedan posrtaj, te – dobrodošla stanka. A u njoj su redovi momčadi Radomira Đalovića ostali bez Ivanovića, Hodže i Bande, s druge strane na Rujevicu su došli Perica, Gojak i Dogan. Je li Rijeka dobila višak kvalitete tek treba vidjeti, no momčad i struka iznova su naoružani optimizom. Vodilja je svakako drugo poluvrijeme protiv Modrih.


– Opet nas čeka teško gostovanje u Gorici, stanka je došla u pravo vrijeme i dobro smo radili dva tjedna. Naš cilj je pobjeda, a za to nam je potreban isti pristup kao protiv Dinama – kaže Niko Galešić, stoper i dokapetan Bijelih. – Stvarno smo jako dobro trenirali i nismo se štedjeli. Radili smo dosta i na fizičkoj spremi jer protiv Olimpije GPS nije baš bio bajan. Radili smo i na taktici, a novi treneri su uspjeli sad dodati i neki svoj stil i razmišljanja.


Ozračje je prvotno poprilično narušio debakl na Stožicama, ali na neke normalne postavke vratilo ga je dobro izdanje protiv Dinama, jedine hrvatske momčadi u europskim natjecanjima.




– Ne bih rekao da je atmosfera vraćena na sto posto jer nismo pobjedili, ali stvarno smo malo »prodisali« nakon te utakmice. Nije bilo lako tih dana, osobno sam želio da s Dinamom igramo odmah drugi dan. Protiv Dinama smo stvarno pokazali pravo lice i po meni sad je vrijeme za pobjedu – tvrdi Galešić.


Obrana i rotacije


Rijeka je na startu sezone pokazala dva suprotna lica, u Europi je praktički malo toga bilo za pohvalu gotovo u svakoj utakmici, dok u HNL-u momčad djeluje poprilično superiorno.


– U Europi ove godine jednostavno nismo bili na željenoj razini. Ne znam je li razlog tome neki psihološki problem ili nešto drugo. Za sebe mogu reći da sam se i u europskim utakmicama dobro osjećao. U HNL trenutno »gazimo« i tako moramo nastaviti.


Obrana u HNL-u funkcionira jako dobro, primljen je tek jedan gol i to od Dinama.


– To su me isto pitali prije Olimpije pa sam rekao da obrana dobro funkcionira i vidjeli ste što se dogodilo, ha, ha… Šalu na stranu, u obrani moramo zadržati prepoznatljivost iz prošle sezone. Nadam se da će nam mreža ostati čista i u Gorici. Rotacije s Majstorovićem? Ante je vrhunski igrač, donio je još jednu kvalitetu više u momčad. Uz to jako je karakterna osoba koja nam puno pomaže savjetima jer puno je toga prošao.


Odlaskom Veldina Hodže na neki način zaključen je poprilično dvosmjerni prijelazni rok.


– Po meni ovo je odlična momčad i zadovoljan sam njome. No, naravno da ćemo neke stvari morati mijenjati i prilagođavati se. Primjerice, Ivanović nije isti tip napadača kao Andrić. Morat ćemo malo mijenjati stil igre, ali to će leći na svoje. Smatram da ćemo se opet boriti za sam vrh ljestvice – dodaje branič Bijelih.


Perica i Gojak


Nakon Rukavine na lijevom krilu riječki napad dobio je nova imena, a po svemu sudeći uskoro i nove obrise.


– Perica, Gojak i Dogan kao da su već tri godine s nama. U atmosferi prednjače Perica i Gojak i to je jako bitno za momčad. Dosad takve igrače još nismo imali po tom pitanju. Ivanović je znao bacati neke fore, ali je otišao. Stvarno su se jako dobro uklopili i na treninzima.


Gorica djeluje poprično stabilno, promijenila je način igre koji je donio veću kompaktnost.


– Gorica ima jako dobru momčad i trenera, ali jednostavno možda ih na startu ne maze rezultati. Vidi se neki njihov stil igre, ali zasad nisu dovoljno nagrađeni. Nadam se da ih neće nagraditi baš sada protiv nas. Mi jednostavno moramo gledati sebe i kako da što bolje izgledamo.


Igrači obje momčadi uoči ove utakmice dosta će gledati u nebo. Vremenska prognoza nije baš obećavajuća, što znači da bi se mogli pojaviti i znani problemi s travnjakom.


– Ako bude kiše, neće biti puno igre. Onda se ide više na borbu i osvajanje dugih lopti. Mi jednostavno moramo pokazati da smo kvalitetniji.


Dosadašnji dio HNL-a iz kuta dokapetana?


– Konkurencija je dobra, kao i uvijek. Izuzev Osijeka koji je u lošoj formi. Gledat ćemo da što prije osiguramo Europu i ako bude prilike, boriti se za sam vrh – zaključuje Galešić.


Trener Radomir Đalović nema problema sa sastavljenjem udarne momčadi. Tek manjih problema imao je Majstorović.


 


Tablice omogućuje Sofascore