Prva HNL

RIJEKA – DINAMO 2:2 KRAJ! Borben derbi na Rujevici završio neriješenim rezultatom, dvojbene odluke suca

Portal Novilist.hr

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN



RIJEKA Hrvatski derbi europskih klubova. Nogometaši Rijeke i Dinama nakon završene grupne faze u Europskoj ligi okreću se borbi za prvenstvene bodove.


Bodovi u ovome derbiju zasigurno će imati veliki značaj na samome vrhu prvenstvene ljestvice. Iako je Rijeka trenutno četvrta s 19 bodova, odigrala je čak pet utakmica manje od prvoplasiranog Osijeka (30 bodova), dok dvije manje od Dinama koji drži drugo mjesto s 29 bodova.


Stigli su službeni sastavi. Rožman će na teren od prve minute poslati istu postavu kao protiv AZ Alkmaara prije tri dana, dok kod Dinama ima promjena u odnosu na zadnju utakmicu. Kapetana Ademija nema ni na klupi zbog ozljede, kao ni Leovca. U vrhu napada zajedno će zaigrati Gavranović i Petković.






90+5. minuta KRAJ! Rijeka i Dinamo na kraju su podijelili bodove što je možda i najrealniji rezultat, iako su određene odluke suca bile blago rečeno dvojbene. Pet žutih kartona dosudio je Riječanima, od čega Smolčiću zbog nenamjernog igranja rukom, nakon čega su gosti dobili i slobodni udarac, Galoviću zbog razmirica s Gavranovićem, koji je dobio isto tako žuti karton, iako je započeo i fizički obračun… U jednom je trenutku crveni karton zaradio i pomoćni trener Rijeke zbog prigovora s klupe. S druge strane, Petkovićevo povlačenje s leđa sudac nije vidio.


90+4. minuta Sjajan trk Lončara s lijeve strane, ubacio je u šesnaesterac, ali su gosti izbacili loptu.


90+3. minuta Velika šansa Dinama! Petković je zaprijetio iz šesnaesterca, ali lopta ide malo pored vratnice.


82. minuta GOL! Dinamo je izjednačio preko Lauritsena, od kojeg se lopta zapravo odbila u gol nakon ubačaja Hajrovića.


81. minuta Dobili su gosti još jednu priliku iz slobodnog udarca, ovoga puta s ruba kaznenog prostora, a Tomečak je zaradio žuti karton zbog prekršaja. Oršić je pucao, lopta je pogodila gredu.


76. minuta Ubačaj iz kornera Lončara ide ravno u ruke Livakoviću.


73. minuta Opasno je bilo sada nakon slobodnog udarca gostiju, Nevistić je skrenuo loptu Oršića u gredu.


71. minuta Sjajnu je loptu sada poslao Lončar iz slobodnog udarca, ali se ekipa u šesnaestercu nije dobro snašla…


70. minuta Pavičić je u igri umjesto Murića.


63. minuta Velika prilika Dinama, Hajrović je tukao s nekih deset metara nakon prodora i ubačaja Stojanovića s desne strane, a Nevistić sjajno obranio!


60. minuta Niti Moharrami neće moći nastaviti igrati zbog ozljede nakon duela s Menalom, ušao je Stojanović umjesto njega, dok je Hajrović unutra umjesto Franjića.


53. minuta Pomoćni trener Rijeke Danko Matrljan je sada zaradio crveni karton zbog prigovora s klupe nakon žutih kartona Capanu i Muriću…


Foto galerija: Rijeka - Dinamo, 13. prosinca 2020. Foto: Marko Gracin


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici.


45+3. minuta Kraj prvoga dijela.


44. minuta Gavranović i Galović su sada zaradili žute kartone. Došlo je do razmirica i razmjenjivanja psovki između njih dvojice, a onda je Gavranović nastavio i fizički, krenuo se naguravati glavom, ali je sudac to zaustavio.


42. minuta Zebec je pokazao na bijelu točku zbog prekršaja na Gavranoviću, ali je odluka poništena jer je prije toga suđeno zaleđe.


35. minuta GOOOL! Kakav preokret Rijeke. Menalo je sjajno glavom zabio nakon ubačaja Tomečaka. Brzo su Riječani izveli ovu akciju, a Menalo nije htio proslaviti pogodak s obzirom da je Dinamov igrač na posudbi u Rijeci.


34. minuta Kulenović je glavom pucao ravno u ruke Livakovića!


28. minuta GOOOL! Galović je imao lagan posao, sjajno je ubacio Murić iz kornera na drugu vratnicu, a Galović iz blizine poentirao za izjednačenje!


26. minuta Menalo je odlučio pucati s nekih 18 metara, ali lopta ide preko grede.


25. minuta Dva Halilovićeva kornera zaredom bila su neuspješna, pokušao je Dinamo nakon drugoga krenuti u kontru, ali Tomečak je to zaustavio.


Andrijašević nije mogao izdržati…/Foto M. GRACIN


18. minuta Andrijašević će morati napustiti teren zbog problema s gležnjem koje ga muče još od osme minute. Umjesto njega ulazi Kulenović.


11. minuta Obrana Rijeke čisti dva Oršićeva ubačaja zaredom s lijeve strane.


9. minuta Oršić je pucao s 20-ak metara, ali lopta ide preko gola.


8. minuta Smolčić je pri padu zaustavio loptu Dinama, u tome je (nenamjerno) sudjelovala i njegova ruka, sudac mu je dao žuti karton, a gostima slobodni udarac…


1.minuta GOL! Doslovno nakon dvadeset sekundi od početka susreta Dinamo je poveo. Gavranović je proigrao Ivanušeca, koji pogađa za vodstvo Modrih.


RIJEKA – DINAMO 2:2


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelac: 0:1 Ivanušec (1′), 1:1 Galović (28′), 2:1 Menalo (35′), 2:2 Lauritsen (82′). Žuti karton: Smolčić, Galović, Capan, Murić, Tomečak (Rijeka), Gavranović (Dinamo).


RIJEKA:  Nevistić – Tomečak, Capan (od 89′ Velkovski), Galović, Smolčić, Štefulj – Murić (od 70′ Pavičić), Halilović, Menalo (od 89′ Yateke), Lončar – Andrijašević (od 18′ Kulenović).


DINAMO: Livaković – Moharrami (od 61′ Stojanović), Theophille, Lauritsen, Gvardiol – Franjić (od 58′ Hajrović) – Jakić, Ivanušec, Oršić – Gavranović, Petković.