Fešta na Brnasima

Rijeka će nadolazeće srijede uveličati 55 godina postojanja Halubjana, dolazi i poseban gost

Igor Duvnjak

Ivan Smolčić/Foto V. KARUZA

Ivan Smolčić/Foto V. KARUZA

Rijeka je gostovala i na otvaranju igrališta 1977. godine kada je više od 3000 gledatelja pozdravilo kasnije osvajače Kupa Jugoslavije



RIJEKA Tek neposredno nakon što se okonča Bela nedeja, kultna fešta u čast mladom vinu, kastavski i halubajski kraj doživjet će i sportsku feštu, proslavu obljetnice popularnog domaćeg nogometnog kluba, viškovljanskog Halubjana, koji slavi 55 godina od osnutka. U tih više od pola stoljeća mnogi tamošnji zaljubljenici u nogomet spomenut će 17. listopada 1969. godine kada je osnovan klub nakon čega se čekalo i radilo na otvaranju igrališta jer je prva službena utakmica odigrana 1. ožujka 1970. godine u Klani.


Momčad je nastavila nastupati u Klani i Dražicama, sve do 1977. godine kada su marljivi entuzijasti dočekali otvaranje igrališta u Brnasima 2. svibnja 1977. godine, na kojem su zaigrali nogometaši Rijeke, kasnije osvajači Kupa Jugoslavije, a uz nezaobilazne Halubajske zvončare spektakl pred više od 3.000 gledatelja uveličali su i padobranci iz Krila Kvarnera.


Momčad Rijeke i sada, točnije iduće srijede, dolazi na Brnase, stiže, naravno, i Ljubo Španjol, kultni predsjednik Rijeke iz trofejnih dana, čovjek koji je povezao Halubjan i Rijeku i jako pomogao klubu iz Viškova.




Nakon prijateljske utakmice, koja se igra od 16 sati, u večernjim satima organizirano je druženje u obližnjoj Kući halubajskih zvončara, očekuje se i dolazak načelnice Općine Viškovo Sanje Udović.


Uz sjećanje na tolike lijepe nogometne trenutke Halubjana, predsjednik kluba koji je aktualni trećeligaš zapada, Sanjin Vranković i najbliži suradnici, moći će se pohvaliti i aktualnim trenutkom kluba, koji je jedan od simbola Viškova. U ovom slučaju, riječ je o okupljanju najmlađih, Halubjan ima 450 članova, a od toga čak 380 djece u devet uzrasnih kategorija, 14 ekipa s kojima radi devet trenera i uči ih nogometnu abecedu, što samo dokazuje da će sadašnji seniori dobiti dostojne nasljednike