Povjerenstvo

Promijenjen domaćin utakmice Rijeke i Neretvanca u Kupu. Utvrđeni nedostaci na stadionu

Denis Frančišković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Rijeka i Neretvanac svoju će utakmicu šesnaestine finala Supersport Kupa ipak odigrati na Rujevici umjesto u Opuzenu i to u srijedu 18. rujna s početkom u 18.30 sati.


Odluku je donijela Natjecateljska komisija i Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa s objašnjenjem da razlozi za promjenu mjesta odigravanja leže u “utvrđenim nedostacima na stadionu koje treba ispraviti kako bi se utakmica mogla odigrati prema sigurnosnim standardima budući da se očekuje dolazak većeg broja gledatelja kao i veći broj gostujućih navijača.


Kako je od strane predstavnika Grada Opuzena i kluba konstatirano da nije moguće u roku otkloniti sve nedostatke na stadionu, PU Opuzen izvijestila je Upravu za javni red i sigurnost MUP-a RH da zbog sigurnosnih razloga nije moguće utakmicu odigrati u Opuzenu”.




Nakon toga voditelj Odjela sigurnosti HNS-a Jurica Jurjević zatražio je od MUP-a RH potvrdu ovih saznanja te je dostavljeno očitovanje Uprave za javni red i sigurnost MUP-a RH u kojoj se navodi da stadion Podvornica u Opuzenu “ne zadovoljava kriterije Pravilnika HNS-a o sigurnosti na nogometnim utakmicama u pogledu stadionske infrastrukture i mjera tehničke zaštite zbog čega smo mišljenja da bi promjena domaćinstva i odigravanje utakmice na Rujevici doprinijeli sigurnosti odigravanja ove utakmice”.


Neretvanac je danas pismeno potvrdio da nije u mogućnosti organizirati utakmicu u Opuzenu, a HNK Rijeka prihvatio da se utakmica odigra na Rujevici.