Toni Fruk

Ofenzivni veznjak Rijeke ostao je na listi pretpoziva Vatrenih za EURO: “Moje vrijeme tek dolazi”

Zlatko Horvat

Toni Fruk/V. MAVROVIĆ/HNK RIJEKA

Toni Fruk/V. MAVROVIĆ/HNK RIJEKA

Nadao sam se, stvarno, do posljednjeg trenutka. Trenirao sam skroz, bio sam na raspolaganju. Moje je bilo da budem spreman... - kaže Fruk



RIJEKA  Toni Fruk nije dočekao poziv izbornika Zlatka Dalića, ostao je na pretpozivu, u čekaonici EURO-a, koji su Vatreni završili trima nastupima u skupini. Utjehu je pronašao na pješčanim plažama Zanzibara. No, odmor je kratko trajao, Bijeli su već odigrali prvu pripremnu utakmicu, a »desetka« Bijelih asistirala je iz kornera kapetanu Ivanu Smolčiću kod jedinoga gola u susretu protiv Kopera.


– Desetka? Vidjet ćemo još što će biti, puno se toga može dogoditi – zagonetno je rekao Toni Fruk. Tako je to dok traje ljeto i prijelazni rok, nikad ne znaš što se može dogoditi. Uostalom, za Fruka je vezana i priča o zainteresiranosti PSG-a…


Lani su ga Bijeli odnijeli Dinamu ispred nosa, a njegove odlične igre donijele su mu mjesto na listi pretpoziva za reprezentaciju. Zapravo, šuškalo se da je prva rezerva u slučaju da Nikola Vlašić definitivno otpadne zbog ozljede.




– Ima žala zbog EURO-a, kada bih rekao da nema, onda ne znam zašto igram nogomet. Nadao sam se, stvarno, do posljednjeg trenutka. Trenirao sam skroz, bio sam na raspolaganju. Moje je bilo da budem spreman… Nije tek tako lako doći u reprezentaciju, ali vjerujem da moje vrijeme tek dolazi.


Puno radosti


Vatreni su se vratili kući ranije od planiranoga, baš kao i Talijani, koji su predali krunu u trenucima dok su Bijeli igrali s Koprom.


– Posljednjih smo godina visoko postavili letvicu. S obzirom na prošla natjecanja, kada smo išli do kraja, u najmanju ruku bilo je za očekivati da ćemo proći skupinu. Ne treba puno žaliti, ta momčad nam je donijela puno radosti i uspjeha. Nisu zaslužili da se sada pljuje po njima. Vjerujem da će biti bolje.


Fruk, 23-godišnji Našićanin, odigrao je prvo poluvrijeme protiv Kopera. Jedini gol postignut je već u drugoj minuti. Dok neki tek danas kreću s pripremama, Bijeli su već u dobrom ritmu. Uz utakmicu su odradili i jutarnji trening.


– Iskreno, očekivao sam da će biti i gore. Na kraju je bilo sasvim dobro za igrati. S obzirom na to da su u pitanju ljetne pripreme, i mi i Koper htjeli smo što više držati loptu kako bismo se što manje umarali. Istrčali smo se, odigrali po jedno poluvrijeme. Bitno je da se nitko nije ozlijedio. Tek je početak priprema, čeka nas puno posla.


Posustali u finišu


Bijeli su, baš kao i Vatreni, prošle sezone visoko postavili letvicu. Bili su prvi na ljestvici na ulazu u posljednju četvrtinu prvenstva, gotovo do posljednjega kola bili su u igri za titulu, a igrali su i finale Hrvatskog kupa.


– Prošle sezone su ciljevi bili visoko postavljeni, u najmanju ruku, ove sezone mora biti identično. Cijelo prvenstvo smo se dobro držali, ali posustali smo na kraju, čak i zakazali. Najvažnije je da smo vidjeli da se možemo boriti sa svima, da imamo kvalitetu. Ove sezone želimo napraviti isti posao.


Njegov povratak u HNL bio je pun pogodak za njega i Bijele.


– Odlično sam se snašao u Rijeci. Momčad je bila spoj mladosti i iskustva, gdje smo mi mladi morali uletjeti. Dobivali smo uputstva starijih igrača. Bila je to dobra kombinacija. Mislim da sam odabrao savršenu sredinu. Osim toga, sad imamo puno više vremena za uigravanje i upoznavanje. Prošle sezone je bilo dosta stresno, sve te promjene oko trenera dogodile su se u tjedan dana. Ima sada vremena i za dovesti neke igrače, a bit će još i odlazaka. Treba se što bolje priviknuti na nove dečke, primiti ih na najbolji način kako bismo opet bili jedna jako dobra momčad.