Nužna poskupljenja

“Rijeka” sutra kreće s prodajom zaštićenih pretplata za 6,3 tisuće najodanijih navijača. Ovo su nove cijene

Edi Prodan

Foto M. ĐEKIĆ

Foto M. ĐEKIĆ

Najpovoljnija pojedinačna cijena ulaznice, uz člansku iskaznicu i kupljenu pretplatu na sjevernoj tribini, iznosi 8 eura



RIJEKA   Nakon prekratke hrvatske epizode na EURO-u u Njemačkoj slijedi – povratak SuperSport HNL-u. Momčad Rijeke je već žestoko u pripremama, a sutra, prvog dana srpnja, s pripremama za novu sezonu kreću i njezini navijači. Počinje prodaja pretplatničkih kompleta za zaštićene vlasnike, dakle one koji pretplatu posjeduju i od lani. S obzirom na to da se ta brojka zaustavila vrlo visoko, dva tjedna će ta mjesta čekati više od 6,3 tisuće najodanijih navijača Rijeke. Dogodi li se da se svi ti kompleti ne obnove, od sredine srpnja i oni kreću u slobodnu prodaju za nove pretplatnike. Kako je poznato, članske iskaznice su već u prodaji po cijeni od 30 eura.


– Zahvaljujem se svim našim vjernim navijačima i vlasnicima kompleta ulaznica. Iako smo pokušavali sve, jednostavno smo morali korigirati cijene kompleta ulaznica za sezonu 2024./25. i to iz nekoliko razloga. Ponajprije, već nekoliko godina, pa i zbog svih silnih problema koje je svima nama izazvala pandemija koronavirusa, nismo korigirali naše cijene tako da sad to moramo učiniti na jedan značajniji način. Nemoguće je poslovati u situaciji kad je trošak održavanja stadiona 2,2 milijuna eura, a lani je od ulaznica uprihodovano manje od 600 tisuća. S obzirom na to da bilo kakav značajniji novac od društvene zajednice ne dobivamo, niti ćemo ga dobivati, prisiljeni smo biti samoodrživi, a kako se vidi, troškovi su nam daleko veći od prihoda. Jednostavno, i mi smo kao klub, kao radna zajednica, u istom stavu kao i svi naši navijači – sami protiv svih. Ipak, koliko god nam svima zajedno bilo teško, potrudili smo se cijenama ulaznica zaštiti najranjivije skupine društva – djecu do 16 godina i umirovljenike – istaknuo je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka.


Rate


Što dakle čeka navijače Rijeke kad od ponedjeljka krenu na zapadni ulaz stadiona Rujevica, ili u »online« kupovinu njima najdražih ulaznica? Najpovoljnija pojedinačna cijena ulaznice, uz člansku iskaznicu i kupljenu pretplatu na sjevernoj tribini, iznosi – 8 eura. Cijena ulaznica na istočnoj tribini je od 11 eura za krajnje zone, I1 i I5, dok se pretplatnicima na I2, I3 te I4 penje na 13 eura. Djeca do 16 godina popust od 50 posto ostvaruju u svim sektorima, dok umirovljenici koji žele jednaki toliki popust, mogu ga realizirati na pojedinim sektorima također svih tribina Z, I i S. Drugim riječima, umirovljenici najpovoljniju pojedinačnu ulaznicu unutar pretplatničkog kompleta mogu realizirati za svega 4 eura. S obzirom na to da je komplete moguće platiti kreditnim karticama na 12 rata, najpovoljnija mjesečna rata namijenjena kupnji ulaznica za sezonu 2024./25. je šest eura, ili 20 centi na dan.


Sjever




Istu mogućnost ostvarivanja povoljnijih cijena ulaznica imaju i članovi Armade, tako da tko želi i s njihovom članskom iskaznicom može doći do svog kompleta, ali isključivo na sjevernoj tribini.


Skok cijena je izraženiji, no kako poručuju s Rujevice, od dolaska na taj stadion 2015. godine, cijene su se minimalno korigirale. Primjerice, pretplata za istočnu tribinu je tada imala cijenu od 850 kuna, lani 753 kune, dok je cijena pojedinačne ulaznice za »istok« tada bila 70 kuna, sada je 13 eura u pretplati. Od sezone 2020./2021. nije bilo povećanja cijena, čak je bilo i sniženja kako se vidi iz podatka za prošlu sezonu, kako bi se iskazalo zajedništvo u teškoj situaciji izazvanoj pandemijom. U svakom slučaju, unatoč korekciji cijena, svakom kome je stalo do Rijeke uputno je odlučiti se za komplet ulaznica jer će rast cijena pojedinačnih ulaznica biti mnogo naglašeniji. Kako se ističe, četiri derbi utakmice imat će cijenu ulaznica koja će značajno nadilaziti iznos od polovice cijene kompleta ulaznica, bez obzira na to o kojem se sektoru radili. Svakako, kao i do sada, pretplatničke su ulaznice prenosive, uz uvjet da osoba na koju se prenose posjeduje valjanu člansku iskaznicu.