Trener Rijeke

Đalović širi optimizam: Imamo dobru momčad, spremni smo za Goricu

Denis Frančišković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Klub je napravio prave stvari, prinovama samo treba vremena, poručuje Radomir Đalović



Nogometaši Rijeke prvenstvo nastavljaju subotnjim gostovanjem kod Gorice, dobrodošla stanka i remi s Dinamom amortizirali su europski brodolom.


Očekivano, stanka je iskorištena za uigravanje, jačanje fizičke spreme, ali i prilagodbu nekolicine prinove u novu sredinu i sistem rada.


– Ova dva tjedna iskoristili smo da malo bolje treniramo, uigramo se i nove igrače implementiramo u našu momčad – potvrđuje trener Radomir Đalović.




– Na sreću ozljeda nije bilo, osim Majstorovića koji je propustio prijateljsku utakmicu s Primorjem. Dio igrača bio je s reprezentacijama, priključili su nam se Radeljić i Petrovič. Svi su na dispoziciji, spremni smo za Goricu.


Uvjeti sigurno neće biti idealni, očekuje se kiša pa se što prije moramo prilagoditi terenu i odgovoriti zahtjevima jer čeka nas teška utakmica.


U riječkim redovima posebno je zanimljivo kakvo je stanje oporavljenog Gode i Selahija koji je bio u zaostatku s formom i spremom.


– Goda je zaigrao protiv Slovenaca od počeka jer dugo nije igrao, vratio se i izgleda dobro. Uvodit ćemo ga postepeno. Ista je situacija i sa Selahijem. Igrao je 60 minuta i dižemo ga fizički. Dobro je trenirao ova dva tjedna i u konkurenciji je.


Đalović u konačnici može itekako biti zadovoljan prijelaznim rokom.


Pašalić je ostao uz okosnicu momčadi, a Rijeka je napadački potencijal ojačala nizom igrača, ranije s Rukavinom i Andrićem, kasnije s Pericom, Gojakom i Doganom.


– Moje je mišljenje da smo mi imali odličnu momčad za HNL. Nedostatak je sigurno bio odlazak Ivanovića. Došli su dobri igrači i sretan sam, klub je napravio prave stvari, no riječ je o igračima koji dugo nisu igrali.


Na treninzima izgledaju dobro, imaju kvalitetu, samo što će trebati još malo vremena da uđu u ritam. Bili su van momčadi, van treniniga i utakmica.


Trening ne može zamijeniti niti jednu utakmicu. Zadovoljni smo, imamo dobru momčad – dodaje Đalović.