Roko Sikirić

Nekadašnji hrvatski reprezentativac kandidat za prvog čovjeka europske odbojke. Objavio je i svoje ciljeve

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Izbori novog predsjednika CEV-a bit će održani 24. kolovoza ove godine u Napulju, a hrvatski kandidat već je pripremio program



ZAGREB Nekadašnji hrvatski reprezentativac Roko Sikirić ove je srijede u prostorijama Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) službeno objavio kandidaturu za predsjednika Europske odbojkaške federacije (CEV).


– Ta pozicija nosi veliku odgovornost, ali spreman sam na to. Nakon igračke karijere bio sam sportski direktor kluba Berlin Recycling Volleys i tamo sam ostvario povijesne rezultate, a zatim sam dobio posao u CEV-u, gdje sam bio šef Odjela za odbojku i sve događaje pod tom krovnom organizacijom. Hvala HOS-u što je podržao moju kandidaturu. Zbog toga osjećam ponos – kazao je Sikirić u uvodnom dijelu svog izlaganja.


Izbori novog predsjednika CEV-a bit će održani 24. kolovoza ove godine u Napulju, a hrvatski kandidat već je pripremio program kojim će pokušati zaraditi povjerenje glasača i 56 europskih odbojkaških saveza.




– Moj izborni slogan je: »Glasajte za odbojku«. Moj cilj je rast odbojke u svim segmentima i ima šest glavnih točaka koje se mogu vidjeti na internet stranici rokosikiric.eu. Definitivno bih izdvojio osvježenje natjecanja pod kapom CEV-a, prvenstveno Ligu prvaka koju treba rekonstruirati jer to je naš najvrijedniji proizvod. Zatim, smatram da se mora osnovati komercijalno-pravna firma koja će sadržavati sva poslovna prava koja CEV ima. Tu bi se generirao profit koji bi se dijelio nacionalnim savezima i klubovima. Također smatram da CEV treba imati i Fond solidarnosti – objasnio je Sikirić, dodavši da vjeruje u izbornu pobjedu.


Njegov glavni protukandidat bit će Renato Arena, Talijan koji je trenutno jedan od zamjenika predsjednika CEV-a Aleksandra Boričića iz Srbije.


– Reakcije europskih saveza su vrlo pozitivne i radujem se početku kampanje. Moj protukandidat nastupa iz pozicije moći, uz podršku predsjednika Boričića, ali na to se ne osvrćem. Vodit ću afirmativnu kampanju i nuditi rješenja – zaključio je Sikirić.