Puch je do sada osvojio šest paraolimpijskih medalja u dresurnom jahanju pri čemu dva zlata, tri srebra i broncu, a u Parizu je zauzeo peto mjesto.


Budući da je hrvatskih korijena, 1997. dobio je naše državljanstvo, a godinu kasnije počeo je i nastupati pod hrvatskom trobojnicom. Na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. u disciplini svestrane upotrebe konja ili eventingu, na grlu Banville D’Ivoy zauzeo je 63. mjesto.




Nažalost, Puch je 2008. godine doživio nesreću na turniru u Morsbachu i pri padu s konja je slomio vratni kralježak nakon čega ima nepotpunu paraplegiju od vrata prema dolje. Iako mnogi nakon takve nesreće ne bi ni pomislili na povratak u sedlo, Pepo nije mogao zamisliti ništa drugo.


Nakon oporavka vratio se sportu kao paraolimpijac nastupajući za rodnu Austriju. Na Paraolimpijskim igrama 2012. u Londonu osvojio je zlatnu medalju u slobodnom stilu i brončanu medalju u individualnom testu, u Rio de Janeiru 2016. je osvojio zlato u individualnom nastupu, te srebro u slobodnom stilu, dok je u Tokiju osvojio dva srebra.


Korak do medalje bio i u Parizu osvojivši peto mjesto sa 0.621 postotnih bodova do bronce.


“Malo sam se kockao, gledajući unatrag, trebao sam riskirati još više,” kazao je Puch za austrijsku agenciju APA.


Puch je na POI u Francusku otputovao kao najuspješniji parasportaš Austrije, a natjecanja u konjičkom sportu su održana ispred Versailleske palače.


“Bilo je vrlo dojmljivo i ležerno, atmosfera je stvarno bila sjajna,” dodao je.


Ispred njega su još dvije prilike, u petak se održava ekipno natjecanje, a u subotu slijedi finalno natjecanje slobodnim stilom.