Slobodni igrač

Na Rujevicu stiglo još jedno pojačanje – veznjak koji je prošlog ljeta zabio Rijeci

Denis Frančišković

Emmanuel Banda

Emmanuel Banda

Središnji je vezni igrač, a vrijednost prema Transfermarktu u ovom trenutku mu iznosi 750 tisuća eura, što je i najviše u njegovoj karijeri. Ima 14 nastupa za zambijsku najbolju vrstu



RIJEKA Ne bude li većih problema, Emmanuel Banda, 25-godišnji vezni igrač iz Zambije, sutra će se i službeno priključiti nogometašima Rijeke, nakon što su za njegove usluge bili zainteresirani Sparta i Norrkoping. Finalizacija je to dogovora u skladu s višetjednim prošlogodišnjim najavama, donedavni igrač švedskog Djurgardena trebao bi ojačati veznu liniju Riječana.


Banda je gotovo tri godine proveo u redovima Djurgardena s kojim je Rijeka prošlog ljeta odmjerila snage u play-offu Konferencijske lige pri čemu su Šveđani s dvije s dvije pobjede (1:2, 2:0) prokrčili put u skupinu, a Banda odigrao završnice obje utakmice i zabio drugi gol u Stockholmu.


Banda je na Rujevici ušao u 72. minuti kada je zamijenio Schullera, a na TELE 2 Areni dvije minute kasnije kao alternacija za Finndella i u 84. minuti potvrdio prolaz Šveđana.




Središnji je vezni igrač, a vrijednost prema Transfermarktu u ovom trenutku mu iznosi 750 tisuća eura, što je i najviše u njegovoj karijeri. Ima 14 nastupa za zambijsku najbolju vrstu, a s posljednjim danom prosinca postao je slobodan igrač nakon što je u Djurgardenu odigrao 75 utakmica i zabio 12 golova.