Rukomet

Mladi Crešani i Crešanke najbolji u rukometnoj Erste ligi u Dvorani mladosti

Igor Duvnjak

Foto Erste liga

Foto Erste liga

Bilo je uzbudljivo s našim mališanima, kao i uvijek do sada. Raduje nas da imaju priliku sudjelovati na ovakvim natjecanjima - istaknuo je Tomislav Kruljac, jedan od organizatora riječkog turnira



RIJEKA Ako je suditi po rezultatima najmlađih, rukomet na Cresu ima svijetlu budućnost. U Rukometnoj Erste ligi, najvećem cjelogodišnjem natjecanju u mini rukometu u Hrvatskoj, najbolji su bili mladi rukometaši i rukometašice s ovog otoka.


Inače, u već sedmoj sezoni ovog natjecanja mladi su se sada ogledali na parketu Dvorane mladosti na Trsatu. Parket je vrvio od djece, igralo se od samog jutra, viđen je čitav niz zanimljivih utakmica koje su se odvijale na dva terena.


Jedan od najznačajnijih imena riječke trenerske struke Tomislav Kruljac zadovoljno kao i svaki put dosada pohvalio je organizaciju i najavio naredne velike izazove koji su stavljeni pred organizatore i učesnike.




– Meni je velika čast da ovakav projekt i dalje ide svojim uzlaznim smjerom, a posebno kad znamo kako je teško opstati i održati se na određenoj organizacijskoj razini. Pohvalno je da djeca uz organizirana natjecanja imaju i ove turnire koji im dobro dođu, kao i njihovim trenerima. Ostao je još turnir u Kašteliru, te finale u Splitu. Bilo je uzbudljivo s našim mališanima, kao i uvijek do sada. Raduje nas da imaju priliku sudjelovati na ovakvim natjecanjima – istaknuo je Tomislav Kruljac, jedan od organizatora riječkog turnira.


U muškoj konkurenciji pobjednici s Cresa su u finalu svladali Čavle 10:6, dok je brončani pehar otišao u ruke riječkog Adriatica koji je u borbi za treće mjesto pobijedio Kozalu 7:6.


Djevojčice s Cresa su pak samo ponovile sjajna izdanja s prijašnjih turnira i slavile u finalu s Vinodolom 9:5, dok je treće mjesto pripalo rukometnim nadama iz riječkog Zameta.