Boćanje

Milićević u dvama finalima na SP-u i brončani u brzinskom izbijanju

Zlatko Horvat

DOBITNA KOMBINACIJA - Marino Milićević i Darijan Živolić/Foto HBS

DOBITNA KOMBINACIJA - Marino Milićević i Darijan Živolić/Foto HBS

Marino Miličević je u finalima štafete s Darijanom Živolićem te u mješovitoj štafeti s Rijom Vojković, dok je brončani u brzinskom izbijanju



ST. VULBAS Marino Milićević, boćar iz crikveničkog Gornjeg kraja, osvojio je najmanje dva srebra i osigurao broncu, a u današnjim finalima štafete i mješovite štafete na Svjetskom prvenstvu za seniore i mješovite discipline u francuskom St. Vulbasu ima priliku dva srebra pretvoriti u zlatna odličja. Milićević je izborio finale u štafeti s Darijanom Živolićem, te u mješovitoj štafeti s Rijom Vojković, dok je broncu osvojio u brzinskom izbijanju nakon prave drame.


Darijan Živolić i Marino Milićević plasirali su se u finale discipline štafeta, a za zlato će se boriti protiv Francuza Alexandre Chirata i Frederica Marsensa. U polufinalu Milićević i Živolić pobijedili su Slovence Anžea Petriča i Martina Zdauca u dodatnoj igri s 10/12:6/12, nakon što je susret završen s 53/60:53/60. Milićević ima priliku uzvratiti Chiratu za poraz u polufinalu brzinskog izbijanja, u kojem je Chirat bio uspješniji u dodatnoj igri s 9/11:6/11. U regularnoj igri obojica su pogodili nevjerojatnih 49 od 50 boća. U drugom polufinalu Slovenac Zdauc pobijedio je Crnogorca Stjepčevića sa 47/51:44/49.


Ria Vojković i Marino Milićević su drugi dvoboj u nizu morali igrati dodatnu minutu polufinala protiv Francuske nakon što je u pet minuta štafete rezultat bio izjednačen – 54/58:54/58. U dodatku Ria i Marino svladali su Floriane Amar i Guillaumea Abelfa s 11/12:9/11. Na putu prema zlatu stoje im Talijani Nathalie Gamba i Ivan Soligon.




Uspješni u repesažu bili su Mateo Načinović i Marin Ćubela u disciplini par klasično, za plasman u četvrtfinale pobijedili su Čileance Jorgea Falcona i Rodolfa Galveza s 13:5. U četvrtfinalu, s kojim je zatvoren treći dan natjecanja, zaigrali su protiv Talijana Danielea Grossa i Luigija Grattapaglije i izgubili s 9:6, ostavši bez odličja. Hrvatski par je poveo, ali veći dio dvoboja protekao je u znaku Talijana. Tek u finišu smanjili su na 8:6, ali posljednja partija pripala je Talijanima.


– Ljut sam, sudac je napravio dva previda u tom susretu – kaže izbornik Vjekoslav Matetić. – No, na kraju dana prezadovoljan sam. Imamo dva finala, svi nam čestitaju na igrama. Marino Milićević je odigrao savršenu partiju i u brzinskom izbijanju, pogodio je 49 od 50 boća, ali to nije bilo dovoljno za finale. Priznajem, očekivao sam barem još jednu medalju. U klasičnim disciplinama nedostajalo je malo sreće, ali nije se loše igralo.


Ria Vojković i Pero Ćubela ostali su bez polufinala u disciplini krug mješovito. U tijesnom četvrtfinalu Talijani Valentina Basei i Ivan Soligon pobijedili su s 27:26.


U baražu discipline pojedinačno Mateo Načinović je s 13:5 svladao Turčina Umuta Kalaycija i izborio četvrtfinale, u kojem ga je zaustavio Slovenac Jure Kozjek. Slovenac je slavio s uvjerljivih 13:2.