Nogomet

Mario Tokić na klupi “Lokomotive”

Ivana Vaupotić

Mario Tokić / Arhiva NL

Mario Tokić / Arhiva NL

Zadnje dvije godine Tokić je proveo kao prvi pomoćnik Sretena Ćuka u »Dinamu 2« i »Lokomotivi«, a sada je na pragu prvog samostalnog trenerskog angažmana



 Osam dana prije gostovanja kod »Dinama«, u sklopu prvog kola novog izdanja MAXtv Prve lige, »Lokomotiva« je ostala bez šefa stručnog stožera Valentina Barišića koji je klupu preuzeo krajem svibnja, nakon odlaska dotadašnjeg trenera Sretena Ćuka u Iran.


– Dogodila nam se nesvakidašnja stvar. S Barišićem smo imali dugoročne planove, ali on se, na žalost, razbolio i otišao. Trenutno razmišljamo o idućem potezu, a momčad će u međuvremenu voditi član stručnog stožera MarioTokić – kaže direktor »Lokomotive« Božidar Šikić.


Barišić je trebao debitirati prije tjedan dana, na prvoj utakmici pvog pretkola Europske lige sa »Santa Colomom« iz Andore. No, na putu prema malenoj kneževini u srcu Pirineja suočio se s problemima psihičke naravi. Taj je ogled Tokić vodio s klupe silom prilika, a danas će također vući konce s klupe na uzvratu u Kranjčevićevoj.




– U ovom trenutku MarioTokić je naš glavni trener. Moram istaknuti da smo svi u klubu jako zadovoljni radom našeg stručnog stožera. Za sada je Tokić u statusu vršitelja dužnosti trenera, a uskoro ćemo vidjeti hoće li nas on voditi u novoj sezoni – dodaje Šikić koji je, prema neslužbenim informacijama, proteklih dana nije uspio nagovoriti Igora Pamića da preuzme klupu.


Zadnje dvije godine Tokić je proveo kao prvi pomoćnik Sretena Ćuka u »Dinamu 2« i »Lokomotivi«, a sada je na pragu prvog samostalnog trenerskog angažmana. Naime, krugovi bliski klubu tvrde da skidanje naziva »vršitelj dužnosti« predstavlja najrealniju varijantu.


– Zahvaljujem klubu na ukazanom povjerenju. Ovaj stručni stožer spreman je preuzeti maksimalnu odgovornost. U zadnjih tjedan dana smo pokazali da možemo voditi ovu momčad – zaključuje Tokić uoči današnjeg uzvrata sa »Santa Colomom«, u koji »Lokomotiva« ulazi s pobjedom 3:1 iz prve utakmice.