Engleska

Manchester City doveo veznjaka iz redova drugog engleskog premijerligaša

Hina

Billy Gilmour i Matheus Nunes/Foto REUTERS

Billy Gilmour i Matheus Nunes/Foto REUTERS

Financijski detalji petogodišnjeg ugovora nisu službeno objavljeni, ali engleski mediji navode da je odšteta za 25-godišnjeg portugalskog reprezentativca 53 milijuna funti (oko 62 milijuna eura)



MANCHESTER Portugalski vezni igrač Matheus Nunes novi je igrač Manchester Cityja u koji je stigao iz Wolverhampton Wanderersa, objavio je u petak aktualni europski i engleski prvak.


Financijski detalji petogodišnjeg ugovora nisu službeno objavljeni, ali engleski mediji navode da je odšteta za 25-godišnjeg portugalskog reprezentativca 53 milijuna funti (oko 62 milijuna eura), a Wolverhampton će dobiti i 10% odštete u slučaju da Manchester City odluči u budućnosti prodati Nunesa nekom drugom klubu.


“Tako sam sretan što se pridružujem Manchester Cityju, prvaku Europe i klubu kojem se već dugo divim. Prilika da radim pod Pepom Guardiolom, jednim od najvećih menadžera ikada, i uz neke od najboljih igrača na svijetu, bila je nešto što jednostavno nisam mogao odbiti”, rekao je nogometaš koji ima 11 nastupa za portugalsku reprezentaciju.




Transfer Nunesa u Manchester City mogao se dogoditi i prije zadnjeg dana prijelaznog roka, ali je vodstvo Wolverhamptona odbilo prijašnju ponudu aktualnog engleskog prvaka koja prema njihovom mišljenju nije bila dovoljno izdašna. No, tada je Nunes odlučio preskočiti trening u svom klubu, dajući im do znanja da nema namjeru ostati u Wolverhamptonu.


“To nije bilo potrebno, ali završili smo dobrim rješenjem za sve”, rekao je sportski direktor Wolverhamptona Matt Hobbs.


Nunes je u “Wolvesima” proveo samo jednu sezonu. Stigao je iz lisabonskog Sportinga za rekordnu odštetu koju je Wolverhampton platio, a iznosila je 38 milijuna funti (oko 44,5 milijuna eura). Bio je jedan od ključnih igrača u drugom dijelu sezone, kad je Wolverhampton izbjegao ispadanje iz Premier lige i završio na 13. mjestu. Nunes je ukupno u dresu Wolverhampton Wanderersa odigrao 41 utakmicu, a postigao je jedan pogodak i imao jednu asistenciju.


Nunes je četvrto pojačanje Manchester Cityja u ljetnom prijelaznom roku, nakon Matea Kovačića, Joška Gvardiola i belgijskog napadača Jeremyja Dokua.