Predstavljen trener

Maleš najavio brzu košarku i brzi povratak DL Škrljeva u Premijer ligu. Brocić prvo pojačanje, Svoboda u Alkaru

Katarina Blažević

Petar Maleš i Vice Sep/Foto S. DRECHSLER

Petar Maleš i Vice Sep/Foto S. DRECHSLER

Odmah na početku sam vidio želju u upravi Škrljeva za ekspresnim povratkom u najviši rang. To se poklopilo s mojom ambicijom - kaže Maleš



BAKAR Petar Maleš predstavljen je u upravnoj zgradi Industrijske zone Bakar kao novi trener DepoLink Škrljeva, a Šibenčanin je odmah najavio i dolazak prvog pojačanja, Srđana Brocića.


Vukovarac koji je prošlu sezonu igrao za Alkar, a u karijeri je bio član i Zaboka te Šibenke, bit će tako prvi razigravač bakarske momčadi naredne sezone. S druge strane, dosadašnje važno ime na toj poziciji, Noa Svoboda, napušta klub te bi ovih dana trebao potpisati za sinjski Alkar. Vigo Bart i Leon Šljivarić po svemu sudeći ostaju dio Škrljeva.


Kako je na početku konferencije za medije naglasio i predsjednik kluba Vice Sep, nakon ispadanja iz Premijer lige cilj je vratiti se u istu odmah sljedeće sezone. Grad Bakar i tvrtka DepoLink su dali punu podršku, a uprava kluba je za glavnog trenera odlučila angažirati Šibenčanina koji je godinama radio u tamošnjem klubu kao pomoćnik mnogim imenima, među ostalima i Vladimiru Anzuloviću te Ediju Dželaliji, koji su vodili i Kvarner 2010, odnosno Škrljevo.




Krajem prošle sezone Maleš je dobio priliku i biti glavni trener Šibenke, nakon što je Josipu Pandži uručen otkaz. Pod Malešem je Šibenka upisala i veliko slavlje nad Cibonom, ali iz kluba su odlučili kako će za narednu sezonu ipak potražiti neko drugo ime.


– Na početku sam malo bio razočaran, nisu nam se očito poklopile neke vizije, ali ubrzo sam zatvorio tu priču i krenuo dalje. U jednu ruku mi je žao, ali i nije. Možda je i ovako bolje i sretan sam i zadovoljan što sam tu. Odmah na početku sam vidio želju u upravi Škrljeva za ekspresnim povratkom u najviši rang. To se poklopilo s mojom ambicijom. Volim pobjeđivati i našli smo brzo zajednički jezik. Složit ćemo dobar roster gdje će biti dosta premijerligaških igrača s iskustvom – rekao je 52-godišnji Petar Maleš, koji je inače s pomoćnikom Škrljeva Mirkom Ščekićem zajedno igrao u češkom Brnu. Također, Maleš je kao igrač bio dio Kvarnera u sezoni 2006./2007.


Kao trener je vodio i mlađe uzraste Šibenke te je tako razvio mnogobrojne reprezentativce, a od današnjih su tu Toni Nakić, Krešimir Radovčić i Roko Badžim.


– Imao sam dosta dobrih trenera i u igračkoj karijeri i kasnije u Šibenki kada sam bio pomoćnik. Ne bih nikoga izdvajao, od svakoga sam uzeo ponešto, ali ono što nastojim, a upravo zato smo i doveli Brocića, je igrati brzu košarku. Želim brzu i modernu košarku i da igrači mogu pratiti Brocića koji je jako dobar u tranziciji.


Brocić je tek prvo pojačanje te Maleš i uprava kluba rade na tome da što prije slože novu ekipu za nove ciljeve.


– Da, malo je teže sada dovesti premijerligaške igrače, posebice kada je šesti mjesec i svi gledaju prema Premijer ligi ili inozemstvu. Ali, vidim da se igračima sviđa što želimo brz povratak u Premijer ligu. Svi ipak žele doći u klub koji se bori za prvo mjesto. Nadam se da ćemo napraviti dobar posao i naći dobre i karakterne igrače kojima jedini cilj neće biti osobna statistika, nego povratak u najviši rang – zaključuje Petar Maleš.


Inače, susjede iz Crikvenice sljedeće bi sezone u Prvoj ligi trebao povesti novi trener, i to dugogodišnji strateg Škrljeva – Damir Rajković.