Kvarner 2010

Luka Vucić nakon uspjeha nad sinjskim Alkarom: “Bilo je nervoze, ali pobjedi se ne gleda u zube”

Katarina Blažević

Luka Vucić/Foto V. KARUZA

Luka Vucić/Foto V. KARUZA

Imali smo loš početak, presjekli smo njihovih 8:0 »time-outom« i onda okrenuli rezultat - kaže Vucić



RIJEKA Prošlo je više od sedam godina otkako je Kvarner 2010 odigrao premijerligašku utakmicu u Rijeci, a posljednja domaća pobjeda u najvišem rangu datira u još malo dalju povijest – 10. prosinca 2016. godine.


Vidjelo se, stoga, da je i kod igrača bilo ponešto nervoze na startu utakmice, ali ono što je na kraju bitno jest da je Kvarner 2010 u drugom prvenstvenom kolu upisao glatku pobjedu nad sinjskim Alkarom (81:64), ujedno svoju prvu od povratka u elitno društvo.


– Sigurno je drugačije krenuti kada dolaziš u višu ligu, pogotovo kada je prva domaća utakmica u pitanju. Baš zato je došlo do nervoze. Imali smo loš početak, presjekli smo njihovih 8:0 »time-outom« i onda okrenuli rezultat. Ali da, šteta za tu nervozu jer mislim da smo mogli puno bolje otvoriti utakmicu i puno prije prelomiti susret – kaže Luka Vucić, jedan od Riječanina u ekipi Kvarnera 2010, kojemu je protiv Alkara malo nedostajalo i do »double-double« učinka.




Luka je uz devet poena upisao 12 skokova i tri asista. Iako, i ovoga puta je prvo ime riječke ekipe bio Paolo Marinelli s 20 poena, sedam skokova i sedam asistencija, dok se Šime Lisica istaknuo s pet pogođenih trica.


– Da nije bilo nekih grešaka u igri, možda sam mogao doći i do tog »double-doublea«, ali nije na kraju to bitno, nego samo to da smo dobili utakmicu.


Za Vucića je kao domaćeg igrača doživljaj bio izaći pred lijepu zametsku dvoranu, oko 900 gledatelja podržalo je domaće na putu prema prvoj pobjedi.


– Kako smo promijenili dvoranu, u jednom trenutku mi je malo bilo i čudno, ali sigurno je lijepo bilo igrati pred većom publikom. Bilo je tu nervoze, ali pobjedi se ne gleda u zube. Sve u svemu, na kraju smo zadovoljni odigranim.


Pred početak utakmice svoje je darove u sklopu oproštaja od igračke karijere dobio Siniša Štemberger. Vucić je s njime igrao u više navrata, pa tako i prošle sezone kada je Štemberger kao kapetan Kvarnera odigrao svoju posljednju utakmicu. Danas mu savjete daje iz jedne druge uloge, one pomoćnog trenera Anti Nazoru.


– Štemberger je riječka košarkaška legenda. Sjećam se još iz dana kada sam kao junior odradio nekoliko treninga s njima, uvijek se gledalo na njega kao na legendu jer on to je. Bila je velika motivacija igrati protiv njega, dijeliti teren s njime, a sada i slušati savjete kako od njega kao igrača, tako i trenera. Imam samo riječi hvale za Štembergera – zaključio je Luka Vucić.