Vaterpolo

Ljetni mercato na Kantridi: Povratak Rakovca, Niko Čubranić u Dinamu Bukurešt

Igor Duvnjak

Dario Rakovac/Foto PIXSELL

Dario Rakovac/Foto PIXSELL



RIJEKA Dario Rakovac vratio se u Primorje Erste Bank, Niko Čubranić otišao je u Dinamo Bukurešt, novosti su ljetnog mercata na bazenu Kantrida, iz kluba koji je zahvaljujući finalu LEN Euro kupa bio prošlosezonska riječka top tema.


Rakovac je iskusni napadač rođen 1996. godine, svojevremeno pojačanje Primorjaša iz susjedne Opatije. Igrač koji je 2021. godine kao kapetan riječkoga kluba prešao u Mladost, a proljetos bio na popisu izbornika Ivice Tucka za Svjetski kup, vratio se na Kantridu. Nema dvojbe da je s njim trener Igor Hinić dobio pojačanje, isto kao što je momčad oslabljena odlaskom mlađeg Čubranića, potencijalnog reprezentativca koji se iskazao prošle sezone. Duže je vremena dvojio na koju stranu će se okrenuti, na kraju se odlučio za inozemnu karijeru, vrijeme će pokazati koliko je dobro odabrao. Njegov stariji brat, Mauro Ivan, potencijalni reprezentativni vratar, bio je na meti Pro Recca, trajali su pregovori, ali kako stvari stoje, neće biti ništa od odlaska u Italiju, vratar bi i u idućoj sezoni trebao biti Primorjaš.


U momčadi Primorja EB su se u proteklo vrijeme dogodile značajne promjene, otišlo je prvo ime, Crnogorac Darko Brguljan, isto tako i važni igrači, slovenski bek Jaša Kadivec, centar Lovro Paparić te nizozemski napadač Kas Te Riele. Stigli su neki mlađi igrači, kao, primjerice, Nizozemac Marnick Snel, s kojima na Kantridi kreće još jedno novo kreiranje momčadi. U klubu nisu opterećeni rezultatima, ali s optimizmom gledaju na iduću sezonu, nadajući se stasanju nekih novih imena.




– Nismo opterećeni stvaranjem nekih velikih planova, neki igrači su otišli, a priliku će dobiti oni mlađi, tu je niz talentiranih mladića koji se mogu dokazati. Očekujemo da ćemo i u idućoj sezoni imati dobru, kompetitivnu, mladu i ambicioznu ekipu – poručio je predsjednik Primorja EB Samir Barać.