Odbojka

Liverić nakon odličnog otvaranja sezone: “Ovo prvenstvo svakako će biti zanimljivije”

Katarina Blažević

Velimir Liverić/Foto V. KARUZA

Velimir Liverić/Foto V. KARUZA

Nadao sam se da ćemo odigrati ovako na temelju zalaganja igrača na treninzima. Bilo je dobrih zakucavanja, obrana i servisa - kaže Liverić



RIJEKA Odbojkaši Rijeke su i prije početka nove superligaške sezone najavili da ciljaju na play-off, odnosno mjesto među najboljih šest ekipa u ligi, ali svejedno su ugodno iznenadili odigranim protiv Siska u prvom kolu. Doduše, Sisak se prošle sezone borio za ostanak te se pobjeda domaćih na Trsatu i očekivala, ali momčad trenera Velimira Liverića dopustila je gostima u svakom setu po tek 11 ili 12 poena. Nije bilo praktički niti jedne prijetnje Siščana, a utakmica je završena za malo više od sat vremena.


– Nadao sam se da ćemo odigrati ovako na temelju zadnjeg zalaganja igrača na treninzima. Sisak je došao u drugačijem sastavu nego na turniru u Rovinju, gdje smo izgubili od njih. Cijelo vrijeme smo držali svoj ritam, napadali servisom i udaljili ih od mreže. Odlično smo primali servis i nije bilo nikakvih problema. S obzirom na rezultat, utakmica je bila čak gledljiva jer je bilo dobrih zakucavanja, obrana i servisa. Ja sam zadovoljan – kaže trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić.


Strateg momčadi s Trsata nakon prve utakmice može biti zadovoljan i povratnicima u klub, Ivanom Lozićem i Markom Ličinom, ali istaknuo se i novopridošli Ivan Vuk, koji će uskoro proslaviti 19. rođendan.




– Već početkom lipnja, kada sam čuo da će Vuk upisati fakultet u Rijeci, obavili smo prvi razgovor i on je tada izrazio želju da igra za naš klub. Pratio sam ga i u Trnju, ali i u juniorskoj reprezentaciji i mislim da je dobar igrač te da je već s nama i malo napredovao. Pun je volje i želje, odlično se uklopio u momčad. Moram tu istaknuti i Leona Kupsjaka koji pomalo sazrijeva, iako je jako mlad. Ličina i Lozić su stari igrači te obojica još trebaju doći u formu. Ličina pogotovo jer nije trenirao cijelo ljeto, priključio se tek u rujnu, ali mislim da pomalo ulaze u formu. Najvažnije je da su svi zdravi i onda sam siguran da će sve biti kako treba.


Samim time trebale bi dolaziti i nove pobjede, koje bi momčad vodile prema zacrtanom cilju. Rano je još govoriti o favoritima prvenstva, ali Riječanima je zasad jedino bitno da su i bolje od očekivanog »probili led«.


Ovoga vikenda na rasporedu je gostovanje kod Varaždina, koje je izgubilo od Marsonije u prvom kolu, a potom Liverićevoj momčadi slijede dva domaća susreta, upravo s Marsonijom i Ribola Kaštelom.


– Trebamo vidjeti još druge ekipe da bismo nešto detaljnije komentirali. Sisak je prošle godine, jednako kao i mi, bio u borbi za ostanak, iako su oni bili u još težoj situaciji. Vidim da su se po imenima sve ekipe pojačale, nekoliko igrača došlo je i iz inozemstva. Tako je i Varaždin izgubio od Marsonije, što je nekima iznenađenje, iako mislim da čak i nije jer je Marsonia dovela pet, šest igrača. Prvenstvo će svakako biti zanimljivije, a mi ćemo se do kraja boriti da budemo među najboljih šest ekipa – zaključio je Velimir Liverić.