Rukomet

Lijepe uspomene nikad ne blijede: Okupili se nekadašnji članovi Rukometnog kluba Turnić

Igor Duvnjak

Foto Facebook

Foto Facebook



RIJEKA Lijepe uspomene nikada ne blijede, pogotovo ne one sportske. Svjedoči to i susret nekadašnjih rukometašica i rukometaša Turnića, kluba iz jednog od tolikih gradskih kvartova iz kojih su se u teškim uvjetima pojavljivala istaknuta imena, neka i prvoligaške razine.


Od onih koji su pisali povijest riječkog rukometa na ondašnjem igralištu kraj Osnovne škole Turnić okupio se zavidan broj imena, bile su tu Vida Stipanović, Ana Sušić, Marija Markotić, Suzana Gustin, Zvjezdana Kanazir, Ines Domijan, Gordana Tišljarić, Marica Zrilić, Tatjana Brumnjak te njihov trener Srećko Markotić. Sjetili su se poruke legendarnog Muhameda Alija: »Prijateljstvo je najteža stvar na svijetu. To nije nešto što se uči u školi, ali ako nisi naučio što je smisao prijateljstva, zaista nisi ništa naučio«.


Bila je to jedna od tema ćakula s njihovim klupskim kolegama, bivšim igračima Mišom Blagovčaninom, Tomom Abramovićem, Zoranom Kabotićem, Pericom Pribanićem, Damirom Simčićem, Darkom Sorićem, Tončijem Šunjićem, Robijem Vučetićem. Zvonko Pitinac, nezaboravni rukometni riječki velikan, entuzijast i trener, odavno ih je učio zajedništvu, te prijateljstvo kao vrijednost koja izrazito povezuje žensku i mušku ekipu Turnića traje do danas.




– Utkao je u nas spone koje nas vežu čitav život. Kroz sport smo se učili i životu te imamo potrebu podijeliti osmijehe, probleme, zagrljaje, ljubavi. Vatre koje smo zapalili, gore i danas – lijepa je plemenita rukometna porukla s Turnića, punkta gdje je u razvoj rukometa silne godine svoju energiju i ljubav prema ovom sportu utkao naš pokojni kolega, nezaboravni entuzijast rukometa Petar Ogurlić.