Košarka

Kvarner 2010 na otvaranju ide u goste Splitu, prva domaća utakmica na Zametu protiv – Alkara

Katarina Blažević

Marjan Čakarun/Foto V. KARUZA

Marjan Čakarun/Foto V. KARUZA

U prvom dijelu FAVBET Premijer lige igraju se dva kruga (22 kola), a potom i treći krug (11 kola) po obrnutom Berger sustavu



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 svoju će povratničku premijerligašku sezonu otvoriti gostovanjem kod ABA ligaša Splita, aktualnog viceprvaka koji će i naredne sezone imati ulogu jednog od najvećih favorita za osvajanje titule. Utakmica je na rasporedu za vikend od 27. do 29. rujna, a prvi domaći susret u Centru Zamet je tjedan dana kasnije kada će Riječani ugostiti sinjski Alkar.


Odlučeno je tako na današnjem ždrijebu u prostorijama HKS-a u Zagrebu.


Riječkoj publici sigurno će najzanimljivije biti utakmice s ABA ligašima. Kvarner će ugostiti Cibonu za vikend od 29. studenog do 1. prosinca, dva tjedna kasnije u Rijeku će doći Split, dok je domaći susret sa Zadrom na rasporedu tek u posljednjem, 22. kolu prvog dijela natjecanja, odnosno od 28. veljače do 2. ožujka.




U prvom dijelu FAVBET Premijer lige igraju se dva kruga (22 kola), a potom i treći krug (11 kola) po obrnutom Berger sustavu. Brojevi se dobivaju po poretku nakon 22 kola. Nakon toga slijedi doigravanje. Četvrtzavršnica dolazi na red 14. svibnja 2025. te se, jednako kao i polufinala, igra na dvije pobjede. Finale se kao i dosad igra na tri pobjede.


Iz FAVBET Premijer lige direktno ispada posljednjeplasirani klub, dok pretposljednji igra dvije izlučne utakmice protiv kluba koji je izgubio finale u Prvoj muškoj ligi.