Bravo!

Kostrenjanin Maro Miknić osvojio titulu juniorskog viceprvaka Europe u plivanju!

Ivana Vaupotić

Maro Miknić s trenerom Andrejom Belaićem/Foto PK NEVERA

Maro Miknić s trenerom Andrejom Belaićem/Foto PK NEVERA

Plivač riječke Nevere je treći put rušio juniorski rekord Hrvatske



RIJEKA Maro Miknić osvojio je srebrno odličje u utrci na 100 delfin na Europskom juniorskom prvenstvu u Vilniusu. Plivač Nevere je do titule viceprvaka Staroga kontinenta doplivao za 52.49 sekundi i treći put rušio juniorski rekord Hrvatske.


U kvalifikacijama je plivao 52.85 sekundi, za 35 stotinki nadmašio svoj godinu dana star rekord i najboljim se rezultatom plasirao u polufinale u kojem je bio još 21 stotinku brži (52.64) i zauzeo četvrto mjesto. U današnjem je finalu svoj i najbolji hrvatski rezultat nadmašio za 15 stotinki. Zlato je osvojio Talijan Daniele Momoni (52.20), bronca je pripala Francuzu Ethanu Dumesnilu (52.54).


– Prvo bi se zahvalio svojem treneru Andreju Belaiću koji me je još jednom vrhunski pripremio za glavno natjecanje u sezoni. Vrlo sam sretan i ponosan što sam uspio osvojiti srebrnu medalju. Ovo je samo još jedan motiv za daljnji rad i treniranje – kaže Maro Miknić nakon velikog uspjeha.




Osamnaestogodišnji Kostrenjanin je niti pola sata kasnije plivao u svojem drugom finalu, onom na 50 slobodno, i zauzeo osmo mjesto za 22.71 sekundi. Rezultat je to sedam stotinki sporiji od njegovog osobnog rekorda koji je isplivao u polufinalu u kojem je zauzeo šesto mjesto.


Hrvatska je na 50 slobodno imala još jednog predstavnika u finalu, Vlaho Nenadić ostao je korak do pobjedničkog postolja sa 22.45 sekundi, čime mu je bronca izmakla za 11 stotinki. Titulu prvaka osvojio je Talijan Lorenzo Ballarati (22.20).