Oproštaj

Siniša Štemberger danas će i službeno završiti igračku karijeru u Kvarneru 2010

Katarina Blažević

Siniša Štemberger/Foto V. KARUZA

Siniša Štemberger/Foto V. KARUZA

Mislim da je njegova karijera bila respektabilna i da je dugo trajala - rekao je Marino Baždarić o "Štembi"



RIJEKA  Košarkaši Kvarnera 2010 danas će u Centru Zamet u okviru drugoga kola FAVBET Premijer lige tražiti svoju prvu pobjedu u povratničkoj sezoni, a protivnik će im biti sinjski Alkar (18 sati).


Današnja će utakmica za riječku momčad biti posebna i zbog oproštaja Siniše Štembergera, koji je košarku profesionalno igrao čak 26 godina, još od 1998. godine pa sve do kraja prošle sezone kada se s riječkim klubom vratio u Premijer ligu, a danas je Anti Nazoru asistent na klupi.


Te 1998. godine sa Štembergerom su u ekipi bili i Marino Baždarić te Davor Kus, koji su ostali u košarci i nakon igračke karijere. Baždarić je već godinama direktor omladinskog pogona Cedevite Junior, dok je Kus sportski direktor Kvarnera 2010.




– Štembo je došao praktički tamo sa slovenske granice, ha, ha i svaki dan je dan mijenjao dva, tri autobusa da bi došao na trening. Bilo mi je fascinantno da prolazi toliki put i to dva puta na dan. To je volja i želja koja se danas teško može naći. Ja to često naglašavam i danas kada radim s djecom, kad imaš takvu posvećenost i želju kao što je on imao, ne može proći, a da te ne nagradi. Mislim da je njegova karijera bila respektabilna i da je dugo trajala. Početaka se sjećam s velikom dozom simpatije, ali prije svega na to gledam kao putokaz svim mlađim generacijama – kaže Baždarić, koji je nekoliko mjeseci stariji od Štembergera, ali on je svoju igračku karijeru zaključio prije deset godina, odnosno koju godinu prije Davora Kusa.


– Nismo se puno viđali nakon odlaska iz Kvarnera, ali neki odnosi ostaju zauvijek i to je ljepota svega. U to vrijeme kada smo imali 18 ili 19 godina, rijetka je situacija bila da u istoj ekipi imaš šest, sedam igrača u samo godinu dana razlike. Svi smo bili dovoljno mladi i neiskusni, tako da smo imali sreću što smo imali košarkaški cilj. Bili smo radna ekipa, bila je dobra atmosfera na treningu, ali je bio zadovoljen i neki društveni aspekt. Zaista se poklopilo puno faktora koji su sigurno utjecali na naše uspjehe – dodao je Davor Kus.