Liburnia kup

Razigravač Kvarnera 2010 nakon poraza u Opatiji: “Ovo nije naša realna slika”

Katarina Blažević

Paolo Marinelli/Foto M. GRACIN

Paolo Marinelli/Foto M. GRACIN

Definitivno ne možemo biti zadovoljni konačnim ishodom jer mislim da nismo trebali toliko posustati - rekao je Marinelli



OPATIJA  Kvarner 2010 s polovičnim je uspjehom odradio međunarodni opatijski turnir Liburnia kup, iako trener Ante Nazor s obzirom na kvalitetu protivnika u finalu i probleme s ozljedama u svojem sastavu, može biti zadovoljan viđenim. Szolnoki je u svakom slučaju bio favorit, a kada se uzme u obzir kako su Čakarun, Miličević i Lewis s klupe odgledali finalnu utakmicu, razlika od 24 poena i nije neočekivana.


– Nije loše, ovo je pripremni dio tako da znamo da to nije realna slika, pogotovo sa svim ozljedama koje nas muče. Definitivno ne možemo biti zadovoljni konačnim ishodom jer mislim da nismo trebali toliko posustati. Ali, tek su pripreme, pozitivan sam, imamo priliku popraviti stvari i idemo dalje – kaže razigravač Paolo Marinelli, koji je u obje utakmice turnira, protiv slavonskog Zlatoroga i mađarskog Szolnokija, imao dobar učinak te je uvršten u prvu petorku turnira zajedno s Chudierom Bileom.


Gripe


Paolo će uskoro sa svojim Kvarnerom ponovo zaigrati u najvišem rangu hrvatske košarke. Riječani u prvom kolu (26. rujna) gostuju na Gripama.




– Mislim da smo i prošle godine imali ekipu za Premijer ligu. Sretan sam što je ostala gotovo ista momčad, već se dobro poznajemo i nadam se najboljoj mogućoj sezoni. Split? Na njima će biti veći pritisak u prvom kolu, dok ćemo mi biti pomalo rasterećeni. Naravno, svejedno idemo pobijediti. Rano je sada za išta govoriti, mi radimo na sebi i veselim se utakmici u Splitu jer je to posebna dvorana. Ondje sam i igrao i jedva čekam da krene sezona – dodao je Paolo, ujedno bivši igrač Splita.


Velika škola


A sa Splitom će biti posebno i treneru Anti Nazoru, rođenom Splićaninu i bivšem treneru Žutih. Ipak, do otvaranja sezone ima još deset dana, pa tako i još dvije pripremne utakmice u kojima će Nazor pokušati popraviti neke stvari koje su mu u Opatiji zasmetale.


– Ova utakmica nam je otvorila oči kako trebamo imati pristup i promijeniti klik u glavi. Imali smo sudar s jednom ozbiljnom ekipom, koja je vrh mađarske košarke i koja igra Europu. U svakom kontaktu su bili čvršći od nas i mi nismo imali odgovor na njih, iako smo se dobro držali prvo poluvrijeme. Pustili smo im previše laganih poena, posebno iz drugog ili trećeg napada. Dozvolili smo im skok u napadu. To je jedan bitan segment koji nam pokazuje da moramo biti borbeniji ako mislimo zaprijetiti ovakvoj ekipi. Protiv Zlatoroga je u polufinalu bilo i previše tečno jer je protivnik bio nešto slabiji, a ovaj je jači i mi nismo imali širinu zbog triju ozlijeđenih igrača. Oni bi nam sigurno produžili razdoblja kvalitetne igre. Velika je ovo škola za nas, analizirat ćemo utakmicu i nastojati anulirati greške – kaže trener Kvarnera 2010 Ante Nazor.


Čakarun, Miličević i Lewis trebali bi biti spremni do utakmice sa Splitom jer se ne radi o težim ozljedama.


– Daj Bože da budemo zdravi pa ćemo biti sigurno spremni jer smo u Zadru na turniru pokazali da možemo parirati tim ekipama koje su na papiru jače od nas. Sve je pitanje trenutne forme i širine klupe. Treba to shvatiti kao šansu i unutar same utakmice tu šansu isprovocirati – zaključio je Nazor.