NBA liga

Pistonsi su otpustili trenera koji je imao ugovor težak 76,5 milijuna američkih dolara

Hina

Monty Williams/Foto REUTERS

Monty Williams/Foto REUTERS

Detroit Pistons su prošlu sezonu u NBA ligi završili s najlošijim učinkom među 30 klubova (14-68), što je ujedno i najlošiji rezultat u povijesti ove nekad uspješne franšize



DETROIT Monty Williams više nije trener košarkaša Detroita, iako je završio samo jednu od šest sezona, na koliko je prošle godine potpisao ugovor vrijedan 76,5 milijuna američkih dolara, izvijestilo je u srijedu više medija.


Specijalizirani mrežni sportski portal Athletic je objavio da je vlasnik momčadi Tome Gores donio odluku o otpuštanju Williamsa, a predsjedniku košarkaških operacija Trajanu Langdonu je povjerio zadatak pronalaženja novog trenera.


Detroit Pistons su prošlu sezonu u NBA ligi završili s najlošijim učinkom među 30 klubova (14-68), što je ujedno i najlošiji rezultat u povijesti ove nekad uspješne franšize. Košarkaši Detroita su imali razdoblje u kojem su izgubili 28 utakmica u nizu.




Pistons su posljednji naslov osvojili 2004., godinu potom su došli do NBA finala, a potom tri godine zaredom doživljavali poraze u konferencijskom finalu. No, od sezone 2008./2009. samo su triput ušli u doigravanje i svaki put ispali u prvom kolu.


U posljednjih pet sezona nisu bili ni blizu plasmanu u doigravanje, ne prelazeći granicu od 23 pobjede.


Williams je prije dolaska u Detroit četiri godine vodio Phoenix Suns, koji su 52-godišnjeg stručnjaka otpustili u svibnju 2023., samo dvije godine nakon što ih je odveo do NBA Finala i godinu dana nakon što je osvojio nagradu za Trenera godine.


Sa Sunsima je triput bio u doigravanju, a prije toga je pet godina proveo na klupi New Orleansa (2010. – 2015.)


Detroit mu je dao rekordan ugovor, ali su zato i očekivanja bila vrlo visoka. No, umjesto da od momčadi koja je u sezoni 2022./2023. imala samo 17 pobjeda, napravi pobjedničku družinu, Williams je ostvario negativan rekord i doveo Pistonse do sezone koju će svi željeti što prije zaboraviti.