Paolo Marinelli

Odveo je Kvarner 2010 do pobjede u Dubrovniku: “Ovaj put mi se više otvorilo poenima nego kreacijom”

Katarina Blažević

Paolo Marinelli/Foto V. KARUZA

Paolo Marinelli/Foto V. KARUZA

Bitno da smo na kraju dobili utakmicu - kaže Marinelli, koji je zaslužan za 40 posto poena svoje momčadi pod Srđem



RIJEKA  Paolo Marinelli i treću utakmicu zaredom statistički je bio prvo ime Kvarnera 2010. Riječani su u trećem kolu FAVBET Premijer lige gostovali na jednom od težih terena, u dubrovačkom Gospinom polju, te su u dramatičnom produžetku uhvatili vrijedna dva boda. Kada se uzme u obzir kako zbog ozljede nije bilo Chudiera Bilea, dok je Marjan Čakarun zbog druge tehničke pogreške »izletio« s terena na startu produžetka, nakon čega je Dubrovnik poveo 73:70, ova pobjeda vrijedi i više nego dvostruko.


Marinelli je na kraju zaslužan za točno 40 posto poena svoje momčadi. Od 81 koša, on je zabio 33. Bila je to teška utakmica s malim brojem poena…


– Utakmica je bila jako tvrda. Znali smo da neće biti lagano jer je Dubrovnik domaćinska ekipa i stvarno nije lagano igrati u Gospinom polju. Moram naglasiti da je ovo velika pobjeda. Bilo je puno preokreta, imali smo i lošija razdoblja igre tijekom tih 45 minuta. Na kraju smo uspjeli izvući pbjedu, bili smo ipak malo spretniji u završnici – kaže riječki razigravač Paolo Marinelli, koji je ovoga puta malo više potegnuo kada je napad u pitanju, ponajviše zbog toga što u sastavu nije bilo Bilea, koji će zbog ozljede koljena biti izvan terena oko mjesec dana.


Brojni promašaji




Bilea je skupo koštala jedna blokada na utakmici sa sinjskim Alkarom.


– Sigurno je nedostajao Bile, njegovi skokovi i učinak općenito. Nadam se da će se što prije vratiti. Ja samo gledam pomoći ekipi da pobijedimo na bilo koji način. Ovaj put mi se više otvorilo poenima nego kreacijom. Bitno da smo na kraju dobili utakmicu. Imali smo na poluvremenu loš šut za tri poena, 3 od 15, ali to je jednostavno tako. Pogotovo se to zna dogoditi na gostovanjima. Nisu ušli šutevi i to se događa. Trebali smo tu biti bolji, ali pogodili smo kasnije kada je trebalo.


A na kraju su velik dio odradili i visoki igrači Luka Vucić te Marin Đugum. Marinellijeva trica je donijela Kvarneru produžetak (67:67), a onda su nakon isključenja Čakaruna Riječani imali »minus tri«. Vucić je ubrzo nakon blokade dodao dva poena, da bi malo kasnije Đugum nakon napadačkog skoka pogodio tricu – 73:75. Obojica su, zajedno s Marinellijem, do kraja susreta bila precizna i na liniji slobodnih bacanja.


– U nekim trenucima smo bili u baš teškoj situaciji, posebno kada je Čakarun isključen. Ali Đugum i Vucić su odigrali vrhunsku rolu i puno su nam pomogli. Ne samo koševima, nego i skokovima, blokadama… To nam puno znači. Svatko je na kraju dao svoj obol.


Navijači


Ovoga vikenda na rasporedu je susret sa Zabokom u Centru Zamet. Riječani stoga imaju sjajnu šansu nastaviti niz pobjeda jer, iako momčad Ivana Tomasa može biti itekako opasna, trenutno je u lošijem nizu nakon poraza od Zadra i Alkara. Upravo su Sinjane na svojem terenu svladali riječki igrači, a i ovoga vikenda bi domaći teren mogao biti ključan.


– Sada smo na dobrom putu, ali kako to ide u sportu, idemo korak po korak. Zabok će sigurno gristi za pobjedu jer su izgubili zadnje dvije utakmice. U Sinju je ipak teško igrati, pa taj njihov poraz od Alkara možda i nije toliko iznenađenje. Mi gledamo sebe, imamo tu još prostora za napredak. Možemo to sigurno pobijediti i najbitnije je da dođe što više publike. To nam puno znači – zaključuje Paolo Marinelli.