Dobar start

Mia Mašić zabila je 22 poena u pobjedi FSV-a: “Imamo podužu klupu, pristup i kvalitetu”

Katarina Blažević

Mia Mašić/Foto KK FSV

Mia Mašić/Foto KK FSV

S jedne strane i nisam iznenađena ovom pobjedom, iza sebe imamo odlične pripreme - kaže Mašićka



RIJEKA  Košarkašice FSV-a su u Zadar na otvaranje nove premijerligaške sezone otputovale bez triju važnih igračica, Morgan Pullins, Josipa Tuftan i Etna Rexhepi, pa je utakmica bila možda i dramatičnija nego što se očekivalo. Doduše, Zadar se ljetos pojačao, između ostalog i iskusnom Emilijom Podrug, koja je bila prvo ime protiv FSV-a, ali gošće su u posljednjoj četvrtini zaustavile svaki pokušaj domaćih da preokrenu rezultat.


Uz tri izostanka u redovima FSV-a, povratnica Mia Mašić muku je mučila s virozom, ali je uspjela odigrati gotovo 30 minuta tijekom kojih je zabila 22 poena (pet trica). Na kraju je to i više nego dobar start Delačeve ekipe, koja se nada da će na drugo zadarsko gostovanje ove subote ipak otići u punom sastavu i bez zdravstvenih problema.


Taktika


– Dogodile su nam se dvije ozljede i to baš kod bitnih igračica Tuftan i Pullins, tako da nam se suzio roster, posebice na centarskoj poziciji. Ja sam stoga morala odigrati cijelu utakmicu na poziciji krilnog centra, što nije moja primarna pozicija, ali imamo akcije s četirima vanjskim igračicama pa smo tako kombinirali. Nekoliko mlađih djevojaka imalo je bitnu minutažu i stvarno su to zrelo odigrale. Slušale su i trenera i nas starije igračice, vodile smo ih kroz utakmicu i na kraju je najbitnije da smo pobijedile – kaže Mia Mašić, koja se utakmicom u Zadru nakon dugo godina vratila u hrvatsku košarku. Imala je Mašić još jednu kraću epizodu u FSV-u u sezoni 2020./2021., ali sada je u 31. godini života odlučila da je gotovo s inozemnom igračkom karijerom.




Nije samo Mašić potegnula, već su i kapetanica Ivona Krakić te Lina Strilić odigrale sjajnu partiju.


– Zadovoljna sam pristupom, dosta radimo na taktici i naravno da smo fizički spremne. S jedne strane i nisam iznenađena ovom pobjedom, iza sebe imamo odlične pripreme i to nešto znači. Imala sam priliku prošle godine trenirati s Nereom Brajac i Ivonom Krakić i znam što su sposobne, koji profil igračica i ljudi je u pitanju. Ne iznenađuje me, uvijek daju sve od sebe, kao i Lina koja je itekako talentirana i uporna igračica. Imamo kvalitetu, ali i podužu klupu kada nam se priključe igračice koje su nedostajale. Tu je i Barbara Perić koja će, kada se vrati, svojim iskustvom sigurno dati dosta toga za ekipu – dodaje Mašić.


Analiza


Riječanke u subotu (20 sati) ponovno gostuju u Zadru, ali ovoga puta kod ekipe koja je rosterom puno jača od njihovih prvih zadarskih protivnica. WABA ligaš Zadar Plus pobijedio je u prvom kolu Medveščak na krilima bivše igračice FSV-a Katarine Trehub (22 poena i 21 skok), a u svojim redovima ima i tri Amerikanke. Zanimljivo, zadnje pojačanje mu je Azra Alispahić Gegić, supruga trenutno najboljeg igrača Zadra Amara Gegića.


– Nikad previše ne analiziram koga imamo za protivnika, već gledam na sebe i svoje suigračice. Najvažnije je da smo na sto posto u svakoj utakmici pa ako i izgubimo, da znamo da smo napravile sve što smo mogle. Naravno, u svakoj utakmici idemo na pobjedu, ali bitno je dati sve od sebe. Zadar Plus ima zanimljiv roster, a Trehub dobro koristi svoje fizičke predispozicije. Ipak, nisam previše fokusirana na njih nego na nas – zaključila je Mia Mašić.