Ivan Miličević

Krilni centar Kvarnera 2010 uoči susreta sa Zabokom: “Neće biti lako, ali igramo na domaćem terenu”

Katarina Blažević

Ivan Miličević/V. KARUZA

Ivan Miličević/V. KARUZA

Ne smijemo se opustiti. Zabok je neugodan, igra košarku s praktički četiri beka, odnosno četiri niska igrača - kaže Miličević, povratnik u riječku momčad



RIJEKA  Košarkaši Kvarnera 2010 danas će u Centru Zamet (18 sati) pokušati povezati treću pobjedu i tako doći do omjera koji bi prije početka sezone odmah potpisali. Nakon očekivanog poraza kod Splita u prvom kolu, Riječani su svladali Alkar i Dubrovnik, a danas im u goste dolazi Zabok. Omjer 3-1 bio bi savršen početak povratničke sezone u FAVBET Premijer ligi. Posebice nakon dramatičnog slavlja nakon produžetka u Dubrovniku.


– To je sigurno bitna pobjeda jer je gostovanje u Dubrovniku jedno od težih u Hrvatskoj. Bilo je teško i naporno, ali mislim da je najbitnije da smo došli do pobjede. Sigurno nam to daje vjetar u leđa, ali protiv Zaboka se ne smijemo opustiti. Cijela ekipa je s obje noge na zemlji i znamo da dolazi težak protivnik. Neće biti nimalo lako – kaže Ivan Miličević, krilni centar Kvarnera 2010.


Zabok je prošle sezone kao šestoplasirana momčad regularnog dijela izborio doigravanje za prvaka. I ove sezone se očekuje sličan uspjeh momčadi Ivana Tomasa, iako im nije najbolje krenulo. Uz očekivan poraz od Zadra, Zabok je bod izgubio i kod sinjskog Alkara, a uspio je pobijediti Dinamo nakon produžetka.




– Zabok je neugodan, igra tipičnu košarku s praktički četiri beka, odnosno četiri niska igrača. Poraz u Sinju je iznenađujuć, ali su protiv Dinama pokazali da mogu igrati sa svima i da posjeduju kvalitetu. Neće nam biti lako, ali igramo na domaćem terenu i očekujem pobjedu.


Chudier Bile jedini je koji je i dalje izvan terena. Važan kotačić momčadi Ante Nazora izbivat će sigurno sljedeća dva ili tri kola, što je ujedno veliki problem za Kvarner.


– Bile je jedan od igrača iz petorke i ekstra je talentiran te ima veliku kvalitetu. On ima poene u rukama i definitivno je veliki minus što ga sada nemamo. Ali mi koji smo zdravi i spremni, pokušat ćemo da se ne primijeti nečiji izostanak.


Miličević se minulog ljeta vratio u Rijeku. U Kvarneru je već igrao u razdoblju od 2013. do 2017. godine, došao je u klub još kao junior te je ovdje doživio najljepše i najgore sportske trenutke. Od teže ozljede pa do izborenog plasmana u ABA ligu, a potom i ispadanja u niži rang…


– Mogu reći da sam se na neki način vratio kući. Poznajem grad i ljude u klubu, tako da razdoblje adaptacije uopće nije ni bilo potrebno. Stvarno mi je lijepo i uživam. Igrao sam kada smo izborili ABA ligu i godinu kasnije kada smo ispali iz lige. Ne želim sada previše najavljivati, ali ove sezone ćemo sigurno borbeno ići utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti – zaključio je Ivan Miličević