Premijer liga košarkašica

Košarkašice FSV-a ove subote imaju domaću prvenstvenu premijeru: “Nadamo se punim tribinama”

Katarina Blažević

Lina Strilić/L. JELIČIĆ

Lina Strilić/L. JELIČIĆ

Kada sam dolazila u Rijeku s Ragusom, sjećam se da je FSV imao jednu od najboljih posjećenosti u ligi - kaže Lina Strilić



RIJEKA  Košarkašice FSV-a odradile su prva dva kola Premijer lige, gostovanja u Zadru, s omjerom 1-1 te sutra s početkom u 19 sati u dvorani »3. maj« imaju domaću premijeru. Riječanke će ugostiti Šibenik, ekipu s kojom je prošle sezone uvijek bilo borbeno i dramatično, iako su igračice Stipe Bralića, aktualnog izbornika hrvatske ženske vrste, lošije ušle u sezonu uslijed problema s ozljedama. Poraz protiv Raguse u prvom kolu bio je i očekivan s obzirom na razliku u kvaliteti, ali Šibenčanke su u drugom kolu s 20 poena razlike izgubile i od Zadra, protiv kojeg je FSV slavio u prvoj utakmici.


Slične probleme s ozljedama i nepotpunim kadrom ima i riječka ekipa. Protiv Šibenika bi se trebale vratiti Josipa Tuftan i Mia Mašić, dok Morgan Pullins još uvijek nije sigurna, ali je aktivna na treninzima.


– Zadovoljni smo omjerom 1-1 nakon prva dva kola s obzirom na to da nismo bile u punom sastavu i morale smo se prilagoditi u igri, rosteru i rotacijama. Prvu utakmicu smo odradile kako treba, a u drugoj nam je nedostajala Mašić, koja je jako bitan član petorke. Borile smo se i malo nam je nedostajalo da okrenemo rezultat, a to je definitivno utakmica iz koje možemo puno naučiti. Pogledale smo i video i vidjele na što moramo pripaziti u budućim utakmicama – kaže Lina Strilić, 21-godišnja Gospićanka, koja je posljednje dvije sezone igrala za dubrovačku Ragusu i pritom osvojila dva naslova prvaka države te Kup Ružice Meglaj-Rimac.




Sada se vratila malo bliže svojem rodnom kraju.


– Super mi je u Rijeci, prezadovoljna sam od prvoga dana. Svaki dan uživam, na trening dolazim puna samopouzdanja i energije. Nije teško raditi u ovakvom okruženju. Cure i treneri, ma svi u klubu, sto su posto unutra i imamo zajednički cilj. Vjerujemo u naš proces i mislim da možemo napraviti dobru priču ove sezone. Rijeka mi se jako sviđa, iako je velika promjena doći ovdje iz Dubrovnika. Još se privikavam na kišu, ali sviđa mi se.


Šibenik u svojem sastavu ima dvije Amerikanke, ali u prva dva kola najviše se istaknula aktualna hrvatska reprezentativka Anđela Strize. Ovoga ljeta u seniorskoj je reprezentaciji debitirala i Lina.


– Šibenik može biti nezgodna ekipa i mislim da ta dva kola ne moraju ništa značiti. One puno šutiraju i ako imaju dobar šuterski dan, mogu pobijediti bilo koga. Treba biti oprezan, mi ćemo se dobro pripremiti, ali većinom mislimo na sebe i svoju igru. Cilj je da ne ovisimo o njihovom šutu i tome hoće li one imati dobar ili loš dan. Publika nam može puno pomoći i zato pozivam sve da dođu. Kada sam dolazila u Rijeku s Ragusom, sjećam se da je FSV imao jednu od najboljih posjećenosti u ligi. Nadam se da ćemo debitirati pred punim tribinama i upisati pobjedu – zaključila je Lina Strilić.