Lijepi uspjeh

Košarkašice Arxa prvakinje Hrvatske do 12 godina, Kastavci viceprvaci

Katarina Blažević

Košarkašice Arxa s trenerom Krešimirom Kozlevčarom

Košarkašice Arxa s trenerom Krešimirom Kozlevčarom

Igračice trenera Krešimira Kozlevčara u finalu su nadigrale Plamen Požegu 50:25 i tako zapravo obranile naslov prvakinja



RIJEKA  Košarkašice Arxa iz Crikvenice prvakinje su Hrvatske u kategoriji do 12 godina, dok je Kastav u istom uzrastu osvojio titulu viceprvaka! Dubrava je ugostila prvenstvo Hrvatske i za djevojčice i dječake, a igračice trenera Krešimira Kozlevčara u finalu su nadigrale Plamen Požegu 50:25 i tako zapravo obranile naslov prvakinja. Prošle godine osvojile su zlato u kategoriji do 11 godina. Kastavci, koje vodi Eugen Tončinić, u finalu su tijesno poraženi od Splita 34:38 i tako jednako kao i Arx nastavili s uspjesima s obzirom da je ova generacija Kastva prije godinu dana osvojila titulu prvaka u konkurenciji do 11 godina.


Ema Kikić iz Arxa proglašena je najkorisnijom igračicom prvenstva, a uz nju je iz crikveničkog kluba u prvu petorku uvrštena Vita Turina. Morena Jelovica je pak najbolja strijelkinja. Viktor Vidmar iz Kastva je dio najbolje petorke kod dječaka, dok je Karlo Andlar najbolji strijelac.


ARX: Morena Jelovica, Vita Turina, Ema Kikić, Mila Gulin, Natali Vidas, Leona Bogović, Matea Burić, Lucija Davidović, Elena Farkaš, Vita Vukić, Vida Vukelić, Eli Volarić, Maja Lena Gajić.




KASTAV: Viktor Vidmar, Karlo Andlar, Ivan Lerga, Raul Perić, Lucas Latin, Vito Vidmar, Marko Spasojević, Karlo Brandt, Filip Troskot, Ivor Mačinković, Martin Grbac, Nikola Superina, Raul Simčić, Damian Kolega.