Dobar pokazatelj

Ivica Zubac nakon pobjede u Opatiji: “Trebao nam je protivnik koji igra agresivno”

Katarina Blažević

Ivica Zubac/Foto N. BLAGOJEVIĆ

Ivica Zubac/Foto N. BLAGOJEVIĆ

Trebamo ući u ritam, imamo još tu posla, ali dovoljno je vremena - kaže Ivica Zubac, prvi igrač Hrvatske s 19 poena i 10 skokova



OPATIJA  Hrvatskim košarkašima trebalo je neko vrijeme za zagrijavanje protiv Poljske, ali kada je krenulo, Ivica Zubac i Mario Hezonja nisu dali previše šanse suparniku. Miličićevi izabranici došli su u Opatiju samo dan nakon tijesnog poraza od Grčke (73:78) u prijateljskom susretu, ali protiv Sesarovih izabranika odigrali su dobro tek poluvrijeme. Zapravo, domaći su im dosta toga i darovali na startu utakmice, bilo je tu pet izgubljenih lopti u prvoj četvrtini…


A onda su se razbudili i Šarić (10 poena) te razigravač Kapusta (šest asistencija), dok je Zubac na kraju završio s double-double učinkom (19 poena, 10 skokova). Hezonja je uz 15 poena podijelio šest asistencija.


Atena


– Dobro smo trenirali ovih dana, no drugačije je kad kreneš igrati utakmicu. Trebamo ući u ritam, imamo još tu posla, ali dovoljno je vremena. Trebao nam je ovakav protivnik koji igra agresivno, koji je fizički jak i koji »udara«. Trebao nam je takav početak da se naviknemo na taj stil igre i da se spremimo za turnir u Ateni – rekao je nakon utakmice Ivica Zubac, prvo ime Hrvatske.




Prošlo je ljeto za hrvatske košarkaše bilo savršeno. U Turskoj je osvojen turnir zahvaljujući kojemu su Sesarovi igrači i izborili kvalifikacije za Olimpijske igre.


– Baza je tu, igramo na sličan način kao u Turskoj i puno je lakše nakon godinu dana samo nastaviti. Većina igrača je ista. Pauza od skoro dva mjeseca? Da, nisam dugo igrao i iznenadio sam sam sebe kada sam došao. Mislim da sam bio u dobroj trkačkoj kondiciji. Uhvatim se s vremena na vrijeme da još uvijek nisam na sto posto, ali imam još vremena ući u taj ritam – dodao je Zubac.


Osjećaj za igru


Kapetan reprezentacije Dario Šarić još je duže bio bez utakmica. Za Warriorse je zadnji susret odigrao sredinom travnja, a u zadnjem dijelu sezone bio je i istisnut iz rotacije.


– Sigurno smo ušli malo tvrdo u prvu četvrtinu. Izgledalo je u početku to malo neuštimano, no kako je utakmica tekla, tako smo pohvatali konce i dobili osjećaj za igru. Neki od nas nisu igrali po dva, tri mjeseca, tako da je početak utakmice zapravo bio sasvim OK. Dobrom igrom Zupca i Hezonje te odličnom participacijom igrača s klupe odigrali smo dobru utakmicu. Bit će sigurno važna ravnoteža prve petorke i igrača s klupe, ali oni imaju kvalitetu. Imamo se čemu nadati. Kapusta je odličnu rolu odigrao na poziciji playmakera, dao je jednu drugačiju dimenziju od Filipovića. Mislim da smo obrambeno dobro odigrali i nadam se da ćemo se još bolje pripremiti. Bit će to dovoljno da budemo na zavidnoj razini – dodao je Dario Šarić.


Hrvatska sutra od 18.30 u Opatiji igra protiv Petrovićeva Brazila.