Košarka

FOTO Ante Nazor okupio košarkaše Kvarnera 2010, novi trener očekuje još dva pojačanja

Katarina Blažević

Ante Nazor/M. ĐEKIĆ

Ante Nazor/M. ĐEKIĆ

Prvi dani će nam dobro doći za upoznavanje, da inicijalno vidimo u kakvom je tko stanju pa da napravimo plan i program priprema. Još očekujemo dva pojačanja - kaže novi trener Ante Nazor



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 počeli su pripreme za svoju povratničku sezonu u Premijer ligi u svojem novom-starom domu, Centru Zamet. Riječani su i prošlih godina povremeno trenirali u zametskoj dvorani, ali od ove će sezone ponovno ondje igrati domaće utakmice. Konačni odabir vodstva kluba ne čudi s obzirom da Centar Zamet ipak ima itekako bolje uvjete u odnosu na dvoranu Dinko Lukarić te Dvoranu mladosti.


Što se rostera tiče, u odnosu na prošlu sezonu nema previše promjena. U klubu više nisu Dominik Zelanto, Matej Kostić (obojica Marsonia) te Daniel Vujasinović, dok je Siniša Štemberger s prvim treningom otvorio novo poglavlje u karijeri, ono pomoćnog trenera. Za pet dana ekipi će se priključiti Marjan Čakarun, koji je izostao zbog privatnih razloga, a od novopridošlica je tu Petar Ogrizović. Još se čekaju dva pojačanja.


– Tek smo na početku. Ovaj prvi trening i prvi dani će nam dobro doći za upoznavanje, da inicijalno vidimo u kakvom je tko stanju pa da napravimo plan i program priprema. Još očekujemo dva pojačanja, jednog na unutarnjim i jednog na vanjskim pozicijama, pa smo zbog broja i intenziteta treninga pripremama priključili Blaža Matića, Matiju Volčanšeka te Gabriela Pepelara. Želim da budemo kompletni kada dođu prve pripremne utakmice pa ćemo onda vidjeti i neke konture igre – riječi su Ante Nazora, novog trenera Kvarnera 2010.




Prve pripremne utakmice na rasporedu su 30. i 31. kolovoza. Riječani će tada u goste kod ABA ligaša Zadra, koji će već tradicionalno biti domaćin memorijalnog turnira Tomislav Knežević, na kojem će nastupiti i Šibenka te Zabok. Šibenka će doći i na turnir u Opatiju, gdje će na 4. Liburnija kupu uz, domaćina Kvarner te Šibenčane, nastupiti Laško (Slovenija) te Szolnoki (Mađarska). Inače, nova sezona FAVBET Premijer lige počinje zadnji vikend u rujnu.


– Imat ćemo još i neke trening utakmice te bismo prije sezone trebali odigrati oko deset susreta. To je sasvim dovoljno da se uigramo. Kontinuitet ekipe? Vjerujem da je to u sportu jako bitno i samo nam može pomoći što je većina igrača od prošle sezone ostala na okupu. Još ako pogodimo s pojačanjima, to će biti samo jedna nadogradnja – zaključio je Ante Nazor.


Foto galerija: Pripreme košarkaša Kvarnera Foto: Milan Đekić