Košarkaški turnir

Acini Brazilci na pripremnom turniru u Opatiji svladali Poljsku Igora Miličića

Hina

Aleksandar Petrović/Foto PIXSELL

Aleksandar Petrović/Foto PIXSELL

Hrvatska je u nedjelju svladala Poljsku sa 82-68, pa će o pobjedniku turnira odlučivati dvoboj Hrvatske i Brazila u srijedu



OPATIJA U drugom susretu pripremnog turnira košarkaša pred nastupe na kvalifikacijskim turnirima za nastup na Olimpijskim igrama u Opatiji Brazil, kojega vodi Aleksandar Petrović, svladao je Poljsku, na klupi koje je Igor Miličić, sa 91-75 (21-21, 28-18, 17-20, 25-16).


Poljska je bolje otvorila utakmicu, u pvoj četvrtini imala i vodstvo 21-14, ali Brazil je uspio uhvatiti rezultatski priključak, a onda u drugoj četvrtini se po prvi put u utakmici i ozbiljnije odvojiti. Nakon približavanja Poljske u trećem dijelu u kojem su stigli i na samo tri poena zaostatka, Brazil je odličnom završnicom tog dijela igre i sjajnim otvaranjem četvrte četvrtine otišao i na 20 razlike (81-61) te je pitanje pobjednika bilo riješeno.


Caboclo je sa 21 ubačajem predvodio strijelce Brazila, Maozinha je dodao 18 iz 12 skokova, dok je Mateusz Ponitka sa 19 pogodaka bio prvi strijelac Poljske.




Hrvatska je u nedjelju svladala Poljsku sa 82-68, pa će o pobjedniku turnira odlučivati dvoboj Hrvatske i Brazila u srijedu.


Kvalifikacijski turniri za posljednja tri mjesta koja vode na OI u Pariz igrat će se sljedećeg tjedna, Hrvatska će igrati u Pireju u skupini sa Slovenijom i Novim Zelandom, a na tom turniru su još Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Brazil će igrati u Rigi u skupini s Kamerunom i Crnom Gorom, a na tom su turniru još Latvija, Filipini i Gruzija, dok će Poljska igrati u Valenciji u skupini s Finskom i Bahamima, a na tom su turniru još Španjolska, Angola i Libanon.