OI 2024.

Kakva pobjeda Donne Vekić! Hrvatica nadigrala drugu tenisačicu svijeta za četvrtfinale OI!

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Coco Gauff je u jednom trenutku meča plakala i svađala se sa sucem... Donni ipak koncentracija nije popustila te je u potpunosti nadigrala Amerikanku



PARIZ Hrvatska tenisačica Donna Vekić napravila je čudo u Parizu, nadigrala je drugu tenisačicu svijeta Coco Gauff 7:6, 6:2 i tako izborila četvrtfinale Olimpijskih igara!


Gauff je imala break u prvom setu, vodila je 2:5, ali onda je Vekić obranila set-loptu na 3:5 te oduzela Amerikanki servis za 4:5. U tie-breaku je Osječanka bila bolja s 9:7.


U drugom setu je Osječanka dominirala. Bilo je tu i podosta drame zbog kontroverznog poena Vekić kada je povela 4:2. Sudac je prvo dosudio aut, ali je onda promijenio odluku i dosudio dobru loptu Vekić. Gauff je smatrala da je ta odluka utjecala na nju, da je zakinuta tijekom cijelog meča te je u velikoj svađi sa sucem počela i plakati.




Gem je ipak pripao Vekić. Gauff je u idućem gemu imala 0:40, ali Donna je spasila sve tri break lopte i povela je 5:2. Gauff se tada raspala i Donna je lako došla do pobjede.