Prijateljski susret

Ivan Smolčić donio pobjedu Rijeci u svojoj kapetanskoj premijeri

Zlatko Horvat

Foto M. ĐEKIĆ

Foto M. ĐEKIĆ

Smolčić je postigao jedini gol u prvoj pripremoj utakmici Rijeke nakon ubacivanja Tonija Fruka iz kornera u drugoj minuti



RIJEKA Nogometaši Rijeke ostvarili su minimalnu pobjedu protiv Kopera u prvoj pripremnoj utakmici u novoj sezoni. Strijelac jedinog gola bio je novi kapetan Ivan Smolčić, koji je u drugoj minuti glavom skrenuo loptu u mrežu, dijelom i uz pomoć domaće obrane, nakon ubacivanja Tonija Fruka iz kornera. Bijeli su u prvom dijelu bili rastrčani, pogotovo Franjo Ivanović na desnom krilu. Nastavak je bio nešto razvodnjeniji, a istaknuo se novi vratar Bijelih Josip Posavec, koji je spriječio izjednačenje u nekoliko situacija.


Rijeka – Koper 1:0

Pomoćno igralište kampa HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Strijelac: 1:0 Smolčić (2′).


RIJEKA: Zlomislić, Obregon, Radeljić, Fruk, Petrovič, Selahi (od 25′ Valinčić), Janković, Smolčić, Ivanović, Burčul, Kitin. Još su igrali: Posavec, Banda, Gajzler, Babić, Galešić, Čabraja, Dujmović, Jakac, Bogojević, Hodža, Bilajac, Butić.




KOPER: Baš, Tičić Vešner, El Mannsouri, Mittendorfer, Petriško, Wisdom, Sidibe, Jovanvič, Groznica, Ankrah, Mijailović. Još su igrali: Koprivec, Kočar, Lovrić, Tomek, Marsetič, Ruedl, Durmiši, Burić, Mrkela, Hrvatin, Bacha, Sanyan, Žabkar.

Trener Željko Sopić je jednu momčad poslao na teren u prvom, drugu u drugom dijelu. Bijeli su ujutro odradili i trening pa je trebalo podijeliti minutažu. Jedino je Lindon Selahi zadobio nezgodan udarac u gležanj pa za njega utakmica završila u 25. minuti igre više iz preventivnih razloga.


Bijeli su opet zaprijetili u 14. minuti, Fruk je opet ubacio nakon kratko izvedenog kornera, ali pokušaji Smolčića i Obregona su blokirani. Četiri minute kasnije Janković se sjurio prema golu, ali lopta je poslije njegova udarca završila u u rukama vratara Kopera.


Sjajno je prošao Ivanović po desnoj strani, pronašavši Obregona u kaznenom prostoru. Kolumbijac se oslobodio pratnje, svladao već i vratara Baša, ali Mijolović se našao na crti crti gola i prsima spriječio drugi pogodak Rijeke.


Koper je najbolju priliku u prvom dijelu propustio u 38. minuti. El Manssouri se našao se u odličnoj situaciji nakon ubacivanja s boka, ali nije bio precizan.


U 51. minuti istaknuo se vratar Josip Posavec. El Manssouri je u kontri proigrao Groznicu, koji nije pogodio cilj jer je Posavec odličnom reakcijom sačuvao mrežu. Uspjelo mu je to i u 78. minuti nakon udarca Tomeka.


Prva utakmica poslužila je treneru Željku Sopiću i njegovim suradnicima kako bi opipali bilo momčadi poslije deset dana treninga. Sve je slađe kada se upiše pobjeda.


– Bitno je da smo pobijedili i da nismo primili gol. Primjetan je bio umor kod naših igrača, trenirali smo jako, posebno kroz ovaj tjedan. Svi igrači su odigrali kako treba, zadovoljili su. Odigrali smo po 45 minuta i za ovu fazu priprema smo zadovoljni. Još smo tjedan dana u Rijeci, a onda se selimo u Austriju, gdje će nam se priključiti još neki igrači. tamo ćemo se intenzivnije spremati za prvu europsku utakmicu – kaže Radomir Đalović, pomoćni trener.