Susjedski derbi

ISTRA 1961 – RIJEKA 0:2 KRAJ! Bijeli uz velike tenzije na Drosini uzeli tri boda, Istra dobila dva crvena kartona

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Janković je zabio prvijenac u dresu Rijeke u 23. minuti nakon sjajne asistencije Frigana, a povećao je vodstvo u 95. minuti pogotkom s bijele točke.



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 17 sati gostuju u prvom susretu 24. kola SuperSport HNL-a kod Istre 1961, a ovaj susjedski derbi na Drosini zasigurno je i jedan od važnijih u posljednjim sezonama kako za Riječane, tako i za Puljane.


Naime, Istra ove sezone igra odlično na krilima Ante Ercega i uz trenera Garciju, dok su se Riječani preporodili dolaskom Sergeja Jakirovića te su vrlo brzo stigli na samo tri boda zaostatka od trenutno pete Istre 1961 (imaju utakmicu manje).


I jedni i drugi također se u ovom derbiju žele vratiti pobjedama jer Jakirović je u prošlom kolu na klupi Rijeke upisao i prvi poraz (0:1, Slaven Belupo), dok su Puljani odigrali 0:0 sa Šibenikom.




Stigli su službeni sastavi. Jedina promjena u početnom sastavu Rijeke u odnosu na najavu jest što će Goda zaigrati na lijevom boku umjesto Vukčevića.



90+6. minuta KRAJ! Bijeli su uzeli nova tri boda u derbiju koji je bio prepun tenzija. Na kraju su igrači Rijeke išli provocirati trenera Puljana te je došlo do velikog naguravanja.


90+5. minuta GOOOL! Janković je bio precizan. Koji trenutak ranije on i Obregon su se, čini se, malo porječkali oko toga tko će izvesti jedanaesterac.


90+4. minuta PENAL ZA RIJEKU! Galilea je srušio Obregona u šesnaestercu.


90. minuta Kakve scene na Drosini. Erceg je dobio drugi žuti karton jer je pokupio Galešića, da bi Erceg potom sucu uzeo kartončić s imenima igrača i potrgao ga… Vidno ljut je izašao s terena, skinuo i bacio dres.


87. minuta Labrović je obranio opasan udarac Puljana iz slobodnjaka. Dojam je kako se Riječani više muče s Istrom otkad ima igrača manje…


71. minuta Rijeka ima igrača više! Puljani su u nevjerici, Mlinar je dobio crveni karton zbog prekršaja na Friganu na centru. Navijači domaće ekipe su reagirali bacanjem čaša i boca u teren.


69. minuta Velika obrana Labrovića! Bila je ovo najopasnija šansa Puljana na utakmici. Erceg se sjurio u peterac pokraj nekoliko riječkih igrača, uspio je pucati iz teške pozicije, ali je vratar Rijeke bio spreman!


62. minuta Malo je prilika u drugom dijelu, Riječani su sada zaustavili pokušaj Puljana da lopta dođe do Ercega.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Na stadionu su glasniji riječki navijači, petstotinjak njih je stiglo na Drosinu.


45+2. minuta Kraj prvog dijela, Riječani vode na Drosini pogotkom Jankovića.


45+2. minuta Erceg je tukao iz slobodnjaka, ali netko je od Riječana to izbacio u korner.


45+1. minuta Banda je požutio, a Puljani imaju priliku izjednačiti iz opasnog slobodnjaka.


35. minuta Marin je ubacio s lijeve strane prema Friganu, ali je Marin u dresu Istre bio brži od napadača Rijeke te je blokirao udarac.


23. minuta GOOOL! Janković je pet minuta nakon zicera uspio poentirati, Frigan je sjajno proigrao Jankovića, koji se s lijeve strane sjurio prema Majkiću, zaobišao ga i ubacio loptu u mrežu.


18. minuta Velike prilike Riječana! Majkić je sjajno obranio zicere Rijeke, prvo Jankovićev udarac s 20-ak metara pa onda i odbijanac na koji je natrčao Frigan. Igrači su potom ušli i u kraći sukob, Majkić i Ampem su se naguravali, ali ubrzo se smirila situacija.


12. minuta Veiga je ukrao jednu loptu i progirao Hodžu, ali je njegov udarac otišao pored gola.


10. minuta Riječani pritišću domaćina, ali u prvih desetak minuta nije bilo pravih prilika.


1.minuta Počeo je susjedski derbi u Puli.


ISTRA 1961 – RIJEKA 0:2


Stadion Aldo Drosina. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Strijelci: 0:1 Janković (23′), 0:2 Janković (95′-11m). Žuti kartoni: Erceg, Galilea, Petrusenko (Istra 1961), Banda (Rijeka). Crveni kartoni: Mlinar, Erceg (Istra 1961).


ISTRA 1961 (4-3-3): Majkić, Hujber, Marešić, Galilea, Kadušić, Mlinar, Petrusenko, Caseres, L. Marin, Erceg, Vuk.


RIJEKA (4-2-3-1): Labrović, Veiga, Galešić, Dilaver, Goda, Hodža, Banda, Ampem, Janković, A. Marin, Frigan.