Bila je to repriza finala Lige prvaka iz 2023. kada je City u Istanbulu pobijedio Inter sa 1-0. Ovoga puta oba su sastava imala po nekoliko prilika, ali nije bilo golova.


Očekivano, City je dominirao, dok je Inter svoje prilike tražio iz kontri. Najbolju priliku na utakmici imao je Phil Foden u 69. minuti kada je iz neposredne blizine pucao ravno u Yanna Sommera. Sedam minuta kasnije sjajnu priliku na suprotnoj strani imao je Henrik Mhitarjan, no prebacio je gol.




Među strijelce se mogao upisati i hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol u 79. minuti, no Sommer je zaustavio njegov udarac. Gvardiol je odigrao cijeli susret, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.


U okršaju klubova protiv kojih će igrati Dinamo, Celtic je deklasirao Slovan iz Bratislave sa 5-1.


Celtic je već u 4. minuti mogao do prednosti, Daizen Maeda je pucao, ali je lopta prošla nekoliko centimetara iznad prečke. Maeda je zaprijetio i u 12. minuti, no golman Dominik Takac je bio spreman. Domaćin je poveo u 17. minuti nakon ubačaja iz kornera, a glavom je pogodio Scales.


Najbolju priliku u prvom dijelu Slovan je imao u 30. minuti, ali je udarac Vladimira Weissa blokiran. U završnici prvog dijela lijepu priliku za škotskog prvaka imao je i Kyogo Furuhashi, ali je bio neprecizan.


Već u drugoj minuti nastavka Celtic je povećao prednost, za 2-0 je pogodio Kyogo Furuhashi, a korak bliže pobjedi domaćin je stigao u 56. minuti kada je Arne Engels realizirao kazneni udarac za 3-0. Tračak nade gostima donio je Kevin Wimmer smanjivši u 61. minuti na 3-1 na asistenciju hrvatskog nogometaša Marka Tolića.


Međutim, Daizen Maeda je u 70. minuti otklonio sve dvojbe, a pobjedu škotskog sastava potvrdio je Adam Idah u 86. minuti. Tolić je igrao cijeli susret za goste.


PSG je dominirao protiv novaka u elitnom društvu Girone, no sve do sudačka nadoknade nije uspio svladati argentinskog vratara Paula Gazzanigu. I kada se već činilo kako će Španjolciu premjernom nastup u “Champions League” dohvatiti bod na Parku prinčeva, Gazzaniga je pokvario sve dobro što je učinio tijekom susreta.


U prvoj minuti nadoknade Nuno Mendes je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane, trebao je to biti lak posao za Gazzanigu, no lopta mu je kroz ruke i noge prošla u gol.


Tri boda je dohvatio i europski doprvak Borussija Dortmund koja je tek u zadnjih 15 minuta slomila Club Brugge sa 3-0.


Mrežu domaćina je načeo Jamie Bynoe-Gittens u 76. minuti, isti je igrač u 86. pogodio za 2-0, a konačnih 3-0 u petoj minuti nadoknade je golom iz kaznenog udarac postavio Serhou Guirasy.


U ranije odigranom susretu Sparta je u Pragu pobijedila RB Salzburg sa 3-0.


Češki prvak je poveo već u 2. minuti golom finskog veznjaka Kaana Kairinena. Na 2-0 je povisio nigerijski napadač Victor Olatunji u 42. minuti, a konačnih 3-0 postavio je albanski veznjak Qazim Laci u 58. minuti.


U drugom susretu Bologna i Šahtar Donjec su odigrali bez golova.


Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Marino Pušić, a njegov asistent je Mario Stanić, je već u 4. minuti dobio kazneni udarac. Stefan Posch je srušio protivnika, a norveški sudac Rohit Saggi pokazao na bijelu točku.


Georgij Sudakov je pucao, ali je Lukasz Skorupski odlično obranio.


Za Bolognu je do 69. minute igrao Nikola Moro, dok Martin Erlić nije ulazio u igru. Na suprotnoj strani nije zaigrao Bartol Franjić.


U četvrtak je na rasporedu posljednjih šest susret 1. kola, a sastaju se Feyenoord – Bayer Leverkusen, Crvena zvezda – Benfica, Monaco – Barcelona, Atalanta – Arsenal, Atletico Madrid – RB Leipzig, te Brest – Sturm Graz.